Daily Mail: Σε συνθήκες «χειρότερες από φυλακή» ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου - Αρουραίοι και σωροί από σκουπίδια παντού (φωτό)

Πως γίνεται να ζουν έτσι;

Οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου αναγκάζονται να ζουν σε άθλια κατάσταση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

Το ρεπορτάζ βρέθηκε μέσα στους βασιλικούς στρατώνες που είναι γεμάτοι αρουραίους και οι στρατιώτες της φρουράς του βασιλιά Καρόλου ζουν σε συνθήκες «χειρότερες από φυλακή».

Οι σοκαριστικές εικόνες που δημοσιεύει η εφημερίδα αποκαλύπτουν τις άθλιες συνθήκες που πρέπει να υπομένουν οι βασιλικοί φρουροί σε έναν από τους πιο διάσημους στρατώνες της Βρετανίας.

«Χειρότερες από φυλακή» οι συνθήκες που ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου
Οι φωτογραφίες από σωρούς σκουπιδιών, μπλοκαρισμένες, βρόμικες τουαλέτες και άλλες σοκαριστικές συνθήκες τραβήχτηκαν μέσα στους στρατώνες Wellington, οι οποίοι απέχουν μόλις 300 μέτρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και φιλοξενούν πέντε από τα πιο υψηλού προφίλ συντάγματα του στρατού: Coldstream, Grenadier, Irish, Scots και Welsh Guards.

Οι στρατιώτες έχουν το καθήκον να προστατεύουν τον βασιλιά και τα βασιλικά ανάκτορα από το 1660 έως σήμερα, και φωτογραφίζονται από εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο καθώς στέκονται σε επιφυλακή έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και του Αγίου Ιακώβου ντυμένοι με πλήρη στρατιωτική περιβολή.

Αλλά αυτό απέχει πολύ από τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσής τους, τις οποίες ορισμένοι στρατιώτες έχουν περιγράψει ως «άθλιες» και «χειρότερες από φυλακή», σύμφωνα με την DailyMail.

Αρουραίοι και σωροί από σκουπίδια στους στρατώνες των φρουρών του βασιλιά Καρόλου
Ένας πρώην φρουρός του Coldstream, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στη MailOnline: «Είναι ένας αηδιαστικός τρόπος να συμπεριφέρεσαι στους στρατιώτες που κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά. Οι φυλακισμένοι στη Βρετανία έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από εμάς».

«Οι στρατώνες Wellington είναι απολύτως βρόμικοι, αλλά εξωτερικά φαίνονται υπέροχοι. Οι τουρίστες στέκονται στις πύλες για να βγάλουν φωτογραφίες, αλλά δεν θα πίστευαν πώς είναι η ζωή για τους στρατιώτες μέσα».

Ο στρατιώτης πρόσθεσε: «Οι αρουραίοι πέθαιναν στους κάδους και έπρεπε να τους καθαρίσουμε όταν κάναμε τις δουλειές το πρωί. Υπάρχουν σωροί σκουπιδιών μέσα στους χώρους διαμονής και η δυσοσμία από τις τουαλέτες είναι αφόρητη».

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι αυτό δεν θα συνέβαινε στην πτέρυγα των αξιωματικών. Δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο, ήταν χειρότερο από το να ζεις σε μια βρόμικη κατάληψη. Το ανέχτηκα για αρκετά χρόνια, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το βρετανικό κοινό πρέπει να γνωρίζει πώς αντιμετωπίζονται οι στρατιώτες σε αυτή τη χώρα».

Οι άθλιες συνθήκες στους στρατώνες Wellington Barracks προκαλούν αίσθηση λόγω και του κομβικού ρόλου που διαδραμάτισαν ως νευραλγικό κέντρο της επιχείρησης London Bridge - το σχέδιο κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Εκατοντάδες στρατιώτες που παρέλασαν στην πομπή της κηδείας της βασίλισσας τον περασμένο Σεπτέμβριο έζησαν στον χώρο αυτόν.

Δεκάδες στρατιώτες μοιράζονται λίγες τουαλέτες
Αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης, ένας στρατιώτης είπε: «Αν έλεγες κάτι σε έναν ανώτερο αξιωματικό, είτε θα σε αγνοούσαν είτε θα σε έβριζαν, οπότε απλώς σταματήσαμε να παραπονιόμαστε. Το όλο θέμα είναι ένα ανέκδοτο. Φυλάμε μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους και από τα πιο διάσημα κτίρια στον κόσμο και μετά επιστρέφουμε σε ένα βρόμικο κολαστήριο μόλις τελειώσει η δουλειά μας».

«Αυτό που βλέπουν οι πολίτες όταν είμαστε σε υπηρεσία και η πραγματικότητά μας είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα».

Ένας από τους στρατιώτες αποκάλυψε ότι 32 στρατιώτες ζουν σε κάθε όροφο και πρέπει να μοιράζονται μεταξύ τους έξι τουαλέτες και δύο μπάνια.

Οι στρατώνες Wellington Barracks σχεδιάστηκαν αρχικά τη δεκαετία του 1830 και τώρα πιστεύεται ότι στεγάζουν περίπου 500 στρατιώτες από τα πέντε συντάγματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ