Τοpwoman η Christina Koch: Η πρώτη γυναίκα αστροναύτης που θα πάει στη Σελήνη - To who is who της (φωτό)

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι....

Η NASA ανακοίνωσε τους τέσσερις αστροναύτες που θα συμμετάσχουν στη διαστημική αποστολή «Artemis II», την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια. 

Μάλιστα, κατονόμασε την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο μαύρο που θα συμμετάσχουν σε μια αποστολή της στη Σελήνη, παρουσιάζοντας την τετραμελή ομάδα που επιλέχθηκε να πάρει μέρος στις αρχές της προσεχούς χρονιάς στο ταξίδι. 

 

Δείτε επίσης: Η NASA επιστρέφει στο φεγγάρι: Για πρώτη φορά γυναίκα και μαύρος αστροναύτης σε αποστολή στη Σελήνη

Η Κριστίνα Κοχ διορίστηκε ειδική της αποστολής, μαζί με τον Βίκτορ Γκλόβερ, αεροπόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που επιλέχθηκε ως πιλότος της αποστολής Artemis II. Η πρώτη είναι μηχανικός που κατέχει επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχόμενης διαστημικής πτήσης από γυναίκα. 

 

Σημειώνεται, ότι ο Γκλόβερ είναι ο πρώτος μαύρος αστροναύτης στην ιστορία που θα συμμετάσχει σε αποστολή στη Σελήνη. Το πλήρωμα συμπληρώνουν ο Τζέρεμι Χάνσον, ο πρώτος Καναδός που επιλέγεται για ένα ταξίδι στο φεγγάρι, ως ειδικός της αποστολής, και ο Ριντ Βάισμαν, βετεράνος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της αποστολής Artemis II.

 

Ποια είναι Christina  Koch

Η Christina Hammock Koch επιλέχθηκε ως αστροναύτης της NASA το 2013.

Υπηρέτησε ως μηχανικός πτήσης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για τις αποστολές 59, 60 και 61. Η Κοχ έκανε ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη διαστημική πτήση από γυναίκα με συνολικά 328 ημέρες στο διάστημα και συμμετείχε στους πρώτους διαστημικούς περιπάτους που έγιναν μόνο από γυναίκες

Η Koch έχει οριστεί ως ειδικός αποστολής Ι της αποστολής Artemis II της NASA.

 Official portrait of NASA astronaut Christina Koch

Η Koch κατάγεται από το Grand Rapids του Μίσιγκαν, μεγάλωσε στο Jacksonville της Βόρειας Καρολίνας και διέμενε στο Livingston της Μοντάνα όταν επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Σώμα Αστροναυτών. Μεγαλώνοντας και περνώντας τα καλοκαίρια στη φάρμα της οικογένειάς της στο Μίσιγκαν, απέκτησε πάθος για σκληρή δουλειά και προκλήσεις.  Απολαμβάνει το backpacking, την αναρρίχηση, την κωπηλασία, το surfing, το τρέξιμο, τη γιόγκα, την κοινωνική εργασία, τη φωτογραφία και τα ταξίδια, αναφέρει το nasa.gov

Η Koch φοίτησε στο North Carolina State University στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, όπου απέκτησε πτυχία Bachelor of Science στην Ηλεκτρολογία και τη Φυσική και Master of Science στην Ηλεκτρολογία. Φοίτησε στο λύκειο North Carolina School of Science and Mathematics στο Durham της Βόρειας Καρολίνας και στο White Oak High School στο Jacksonville της Βόρειας Καρολίνας. Έλαβε τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Τα βραβεία που έχει κερδίσει

Neil Armstrong Award of Excellence, Astronaut Scholarship Foundation, 2020- Astronautics Engineer Award, National Space Club & Foundation, 2020- Global ATHENA Leadership Award, ATHENA International, 2020. Βραβείο ομαδικής επίτευξης της NASA, NASA Juno Mission Jupiter Energetic Particle Detector Instrument, 2012- υποψηφιότητα για την εφεύρεση της χρονιάς στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, 2009- μετάλλιο Ανταρκτικής Υπηρεσίας του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών με διάκριση Winter-Over, 2005- βραβείο ομαδικής επίτευξης της NASA, NASA Suzaku Mission X-ray Spectrometer Instrument, 2005.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ