Άκης Πετρετζίκης: Σουπιές κοκκινιστές με σπανάκι στη χύτρα ταχύτητας - Ιδανικό πιάτο για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο! (βίντεο)

Μαγειρέψτε τις πιο νόστιμες κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε με την κουτάλα. 
  • Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το σπανάκι περιμένοντας να μειωθεί ο όγκος του για να ρίξουμε την επόμενη δόση. 
  • Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2, και μόλις η ένδειξη δείξει το πράσινο χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή, ανοίγουμε το καπάκι, και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Who is Who 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ