Topwoman η Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - Από τον ιδιωτικό τομέα στο θαύμα του δημοσίου

Διαθέτει συνολική εμπειρία 28 ετών στον χώρο της ελεγκτικής και της οικονομικής διαχείρισης.

Την πρόταση να τεθεί ως προϋπόθεση για την συμμετοχή σε προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) η διάθεση ποσοστού των μετοχών της εταιρείας, έστω και μικρού, στους εργαζόμενους διατύπωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της τράπεζας για την παρουσίαση του νέου προϊόντος "Know your customer" που διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Ο ίδιος συνομίλησε με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε., Αθηνά Χατζηπέτρου. 

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Επαναστατικό εργαλείο η Αναπτυξιακή Τράπεζα - Στόχος καλύτεροι μισθοί και αμοιβές (φωτό)

Eurokinissi

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook

Ποια είναι όμως η Αθηνά Χατζηπέτρου

Με πολυετή εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στη χρηματοοικονομική διαχείριση, ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2020, με βασική αποστολή να αναβαθμίσει και να εμπλουτίσει τον ρόλο της τράπεζας, στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και των επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Μέσα σε δύο χρόνια, επιταχύνθηκαν οι ρυθμοί λειτουργίας της ΕΑΤ σε όλα τα επίπεδα, ξεκίνησε ο πλήρης μετασχηματισμός της, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια της ξεπερνούν τα 8,3 δισ. ευρώ, από 280 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε.

Η ίδια είπε πρόσαφατα στο Eirinika: ''Εν μέσω Covid έγιναν άπειρα Zoom calls με όλο τον κόσμο και το αποτέλεσμα ήταν σε ένα εξάμηνο να χτιστεί μία ολόκληρη τράπεζα''. 

 

Το Who is who της

Διαθέτει συνολική εμπειρία 28 ετών στον χώρο της ελεγκτικής και της οικονομικής διαχείρισης και έχει διατελέσει Οικονομική Διευθύντρια των εταιρειών Coca Cola Hellas, Beiersdorf και του ομίλου Inchcape στην Ελλάδα (όμιλος Toyota) από το 1996 έως το 2011.

Στη συνέχεια διετέλεσε σύμβουλος του UNECE, του RVO και του υπουργείου Ανάπτυξης σε θέματα χρηματοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, διαθέτει πολυετή εμπειρία σε έργα αναδιοργάνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ERP, στον σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων (financial engineering) και έχει συμμετάσχει σε έργα εξαγορών (mergers and buy outs) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε συνέντευξή της στο harpersbazaar έχει πει: ''Δε θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να βάζει όρια σε αυτά που ήθελα να πετύχω.  "Πιστεύω πως  αυτό που με αντιπροσωπεύει είναι η προσήλωση στον στόχο και η αισιοδοξία ότι θα τον πετύχω. Όσο πιο δύσκολος είναι ο στόχος, τόσο πιο πολύ εργάζομαι και τόσο πιο δημιουργική και ενθουσιώδης γίνομαι για να τον πετύχω''. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ