Μεγάλος περίπατος της Αθήνας: Απομακρύνουν τους φοίνικες από την Πανεπιστημίου - "Έφυγαν" τα πρώτα 7 από τα 22 δέντρα (φωτό & βίντεο)

Η μεταφορά των δέντρων γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο Μεγάλος Περίπατος και μετά θα επιστρέψουν και θα φυτευτούν μόνιμα και όχι σε ζαρντιέρες

Ο δήμος Αθηναίων απομακρύνει τους φοίνικες που είχαν τοποθετηθεί στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο. 

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν την επιχείρηση απομάκρυνσης των φοινίκων από την οδό Πανεπιστημίου. Πρόκειται για συνολικά 22 δέντρα, τα οποία θα απομακρυνθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Open

Απομακρύνουν τους φοίνικες από την Πανεπιστημίου- Τι θα απογίνουν

Η επιχείρηση γίνεται με τη μέριμνα γεωπόνων. Οι φοίνικες ζυγίζουν περίπου 3 τόνους ο καθένας και τα συνεργεία του δήμου, αφού βγάλουν το κάθε δέντρο από το σημείο που βρίσκεται, τυλίγουν τις ρίζες του και στη συνέχεια φορτώνονται σε οχήματα. 

Απομακρύνουν τους φοίνικες από την Πανεπιστημίου- Τι θα απογίνουν

Απομακρύνουν τους φοίνικες από την Πανεπιστημίου- Τι θα απογίνουν

;Όλες οι φωτό είναι από την EUROKINISSI

 

 

 

Οι φοίνικες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο Γουδή, όπου θα μεταφυτευτούν. Τα δέντρα θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να φυτευτούν εκ νέου σε διάφορα σημεία που θα αποφασίσει ο δήμος, αφού ολοκληρωθούν τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ