Πάσχα στην Αθήνα; Φροντίστε να περάσετε υπέροχα με 15 special προτάσεις!

Τι κι αν έμεινες στην πόλη; Δεν είναι λίγες οι επιλογές που έχεις...

Το ελληνικό Πάσχα μοσχοβολά γιασεμιά, πασχαλιές και νεραντζιές, όπου κι αν σε βρει. Αν δεν ανήκεις σε εκείνους που ψηφίζουν δαγκωτό «Πάσχα στο χωριό», μπορείς να ζήσεις ένα όμορφο και κατανυκτικό Πάσχα στην Αθήνα.

Νόστιμο Πάσχα στην Αθήνα 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 1

 

Όσοι δεν έχετε προγραμματίσει εξορμήσεις στην ύπαιθρο και παραμείνετε στο κλεινόν άστυ, μπορείτε να απολαύσετε με την παρέα σας νηστίσιμες προτάσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα και ειδικά μενού για το αναστάσιμο δείπνο και το τραπέζι της Λαμπρής σε πόστα για όλα τα γούστα. Βρείτε εδώ εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία για τις νηστίσιμες και πασχαλινές εξόδους σας.

Επιτάφιος στην καρδιά της πόλης

Eurokinissi

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς και την κατάνυξη της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, οι οποίες μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας· μαζί και τις γραφικές, ιστορικές εκκλησίες της, που έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή την περιφορά του Επιταφίου.

Οι πιο εντυπωσιακές περιφορές του κέντρου της Αθήνας –πέρα από την επιβλητική Μητρόπολη Αθηνών που μαζεύει συνήθως τον περισσότερο κόσμο– γίνονται στην Αγία Ειρήνη και την Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα, στον πεζόδρομο της Αιόλου. Στην Πλάκα το τοπίο γίνεται ακόμα πιο γραφικό όσο διασχίζει τα Αναφιώτικα ο επιτάφιος των Αγίων Αναργύρων (Ερεχθέως 18), αλλά και εκείνοι της Αγίας Αικατερίνης (Χαιρεφώντος 10) και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά (Πρυτανείου 1). Πιο χαμηλά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, η περιφορά του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη είναι μια μοναδική ευκαιρία για να χαζέψετε τη νυχτερινή θέα δίπλα στον Λόφο Φιλοπάππου.

Πασχαλινές ξεναγήσεις στο Γουλανδρή

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 3

 

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών φιλοξενεί το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Σύνταγμα, 2107252895) καθ’ όλη τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών. Ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του μουσείου για νέους γονείς με βρέφη, θεατρικά παιχνίδια μπροστά από τη "Λαϊκή Αγορά" του Παναγιώτη Τέτση και ευφάνταστα εργαστήρια με κατασκευές, μουσική και έμπνευση το έργο μεγάλων καλλιτεχνών κρατούν συντροφιά στα παιδιά μέχρι να επιστρέψουν στα σχολεία.

Φέτος αγοράζουμε λαμπάδες για καλό σκοπό!

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 4

 

Η πασχαλινή λαμπάδα είναι must στη λίστα με τα πασχαλινά δώρα και κάθε χρόνο νονοί και νονές σπεύδουν να βρουν την πιο ξεχωριστή για το βαφτιστήρι τους. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, αλλά γιατί να μην αγοράσετε μια από τις εντυπωσιακές λαμπάδες των διάφορων φιλανθρωπικών οργανισμών, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης. Μαζέψαμε τις πιο πρωτότυπες λαμπάδες από φιλανθρωπικούς οργανισμούς που μπορείτε να ανακαλύψετε στις ιστοσελίδες τους μαζί με άλλα δημιουργικά δώρα. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Εξορμήσεις εντός πόλης

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 5

 

Ελπίζοντας ότι μέχρι την Κυριακή της Λαμπρής η άνοιξη θα έχει μπει για τα καλά, τα πάρκα της πόλης θα είναι και φέτος μια ιδανική λύση για όσους θέλουν εξόρμηση στη φύση. Εγκαταστάσεις όπως το ΚΠΙΣΝ και το The Ellinikon Experience Park προσφέρουν εκτός από πράσινο ευκαιρίες για παιχνίδι και φαγητό, ενώ ο Εθνικός Κήπος και το Ζάππειο είναι σταθερές αξίες για τους… εκδρομείς που δεν αποχωρίζονται το κέντρο.

Καλό, γλυκό Πάσχα!

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 6

 

Το πολίτικο τσουρέκι παραμένει σταθερά στο γιορτινό τραπέζι, αν φυσικά δεν ενδώσουμε στα twists των pastry chefs μας: Το à la Tropézienne του Κρίτωνα Μηνά Πουλή, για παράδειγμα, έχει γαλλικό αέρα και είναι γεμισμένο με ανάλαφρη κρέμα βανίλιας σε συνδυασμό με μασκαρπόνε ("Bon Bon Fait Maison", Πετράκη 30, κέντρο, 2103318703), ενώ αυτό του "Ourse" (Μυστρά 39, Άνω Γλυφάδα, 21210670190) θα συνοδεύεται φέτος από ένα βαζάκι με την πραλίνα του. Μπορεί οι Ιταλοί να φτιάχνουν το Πάσχα την colomba, εμείς όμως, μιας και αγαπήσαμε το panettone, το κάνουμε και πασχαλινό! Σε Easter edition, λοιπόν, το διάσημο panettone των pastry chefs Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα στο "Madame Fraise" (Λεωφ. Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086) έχει φυσικά γεύση τσουρεκιού και μοσχομυρίζει μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τι ετοιμάζει το Ίδρυμα Ευγενίδου;

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 7

 

Με ένα πλούσιο, γιορτινό πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων υποδέχεται το Πάσχα το Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387, 2109469600), καλώντας τους μικρούς του φίλους να εξερευνήσουν τον μαγευτικό κόσμο της επιστήμης. Μέσα από έξι εκπαιδευτικές παραστάσεις στο Ψηφιακό Πλανητάριο, τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για τους πλανήτες, τους γαλαξίες, το Διάστημα, αλλά και τους δεινόσαυρους, βρίσκοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που διαρκώς απασχολούν τους επιστήμονες. Παράλληλα, εντυπωσιακά πειράματα αποκαλύπτουν πώς λειτουργούν τα βεγγαλικά, ενώ στο πασχαλινό κυνήγι θησαυρού "Ψάχνοντας την Ίστερ", οι συμμετέχοντες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, αποκωδικοποιώντας γρίφους και κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Μη χάσετε τα "Αβγά και τα Πασχάλια"

Αβγά και τα Πασχάλια

 

Εάν θέλετε να περάσετε τις ημέρες του Πάσχα με ένα animation εντελώς στο κλίμα, η γερμανική ταινία κινουμένων σχεδίων "Τα Αβγά και τα Πασχάλια" (Ούτε φον Μίντσοου - Πολ) αποτελεί αυτονόητη επιλογή. Βρισκόμαστε στη σχολή των κουνελιών-φυλάκων του πολύτιμου Χρυσού Αβγού, η οποία αναστατώνεται, καθώς οι αλεπούδες και ο Λίο, το πονηρό κουνέλι της πόλης, θέλουν να εξαλείψουν διά παντός το Πάσχα. Όλα τώρα πλέον εξαρτώνται από τον Μαξ, την Έμι και έναν απρόσμενο σύμμαχο.

Πασχαλινά pairings

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 10

 

Το βαρελάκι του Wine Barrel πρωταγωνιστεί στο γιορτινό φαγοπότι με εκλεκτά κρασιά σε sustainable συσκευασία, για φρεσκάδα που διαρκεί εβδομάδες. Συνδυάστε την αναστάσιμη σούπα με το λευκό (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc), τους πρώτους πασχαλινούς μεζέδες με το ροζέ (Syrah, Grenache rouge) και το σουβλιστό αρνί με το κόκκινο (Cabernet Sauvignon, Syrah), ώστε να γίνετε οι sommeliers του τραπεζιού σας. Διαβάστε περισσότερα για τα κρασιά του Πάσχα εδώ.

Επιστροφή στο θέατρο!

 

Θάνατος στη Βενετία

Πάνος Γιαννακόπουλος©

 

Διαβάστε Επίσης

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 12

Από 19/4 επιστρέφουμε στις θεατρικές αίθουσες, μιας και πλέον η σεζόν δεν τελειώνει την Κυριακή των Βαΐων. Παραστάσεις που έκαναν πρεμιέρα πρόσφατα, όπως το "Θάνατος στη Βενετία" στο Πορεία, "Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα" στο Εθνικό Θέατρο, το "Goodbye, Lindita" στην Πειραιώς 260, το sold out "Μακριά από παιδιά" στο Ιλίσια-Βολανάκης, το "Αντίο, Βερολίνο" στο Αγγέλων Βήμα, άλλες που ξεκίνησαν νωρίτερα μέσα στη σεζόν –"Η άνοδος του Αρτούρο Ούι" στο Ark, "Μπαμπάδες με ρούμι" στο Αλίκη, "Οικόπεδα με θέα" στον Νέο Ακάδημο–, καθώς και επιτυχημένες θεατρικές επαναλήψεις –"Η μηχανή του Τούρινγκ" στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου" και "Ποντικοπαγίδα" στον Νέο Ακάδημο– συνεχίζονται δυναμικά και μετά το Πάσχα.

Σοκολατένια αβγά-έργα τέχνης

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 13

 

Συναγωνίζονται σε εμφάνιση και γεύση τα high end αβγά των pastry chefs. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης στο "Ourse" (Μυστρά 39, Α. Γλυφάδα, 21210670190) τα διακοσμεί με φύλλα χρυσού, ενώ ο Antonis Selekos (Εριφύλης 2, Παγκράτι, 2107248888) έχει παιχνιδιάρικη διάθεση, στολίζοντάς τα με ακατάστατες χρυσοκίτρινες πινελιές σε πετρόλ φόντο, γράφει το Athinorama. Πάνω στο αβγό του "Madame Fraise" (Λεωφ. Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086), διά χειρός Ευγένιου Βαρδακαστάνη, λεπτά κορδόνια σοκολάτας σχηματίζουν μια φωλιά με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, ενώ στο Dimitris Economides (Λεωφ. Κηφισίας 34, Ν. Ψυχικό, 2106755000) βρίσκετε και φέτος το περίφημο Cubist egg του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το M Shop πρωτοτυπεί

 

Πάσχα M Shop

 

Η ανοιξιάτικη συλλογή του πωλητήριου του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 2107282000) κρύβει πλήθος εντυπωσιακών προϊόντων για να κάνετε τα πιο ευφάνταστα πασχαλινά δώρα στους αγαπημένους σας: πολύχρωμες λαμπάδες με μοτίβα από μουσικοχορευτικά θέματα, χειροποίητα κεραμικά, τρισδιάστατα γλυπτά εμπνευσμένα από την Πασχαλιά και την άνοιξη, κοσμήματα, διακοσμητικά για το σπίτι, καθώς και μια πλούσια σειρά εκδόσεων για βιβλιόφιλους κάθε ηλικίας. Διαβάστε περισσότερα για τη νέα συλλογή εδώ.

Μια Ελλάδα Πάσχα 

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 15

 

Όπου κι όπως ονειρευόμαστε να πούμε το "Χριστός Ανέστη", να γευτούμε τη μαγειρίτσα και να επιδοθούμε στο σούβλισμα του οβελία, μια συναρπαστική πασχαλινή βεντάλια ανοίγεται σε όλη τη χώρα και έχει μια πτυχή για τον καθένα. Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για Πασχαλινές αποδράσεις και τα ξενοδοχεία τους.

Βιβλία για το Πάσχα

 

15 ιδέες για το Πάσχα στην Αθήνα! - εικόνα 16

 

Βιβλία για όλα τα γούστα: short stories σαν αναρτήσεις στο facebook, κινηματογραφικές ιστορίες, δοκίμια για την ψηφιακότητα, ιστορίες φαντασίας και τρόμου, συνεντεύξεις με επωνύμους, διηγήματα σε πρώτο ενικό, μονογραφίες για το τάνγκο, κουήρ ιστορίες, κλασικά μυθιστορήματα ελληνικά και ξένα, σύγχρονα νουάρ, ιστορίες για τη τοξική αρρενωπότητα και τους ισαποστάκηδες αστούς, μελέτες για τις γυναίκες του Ομήρου, επιστημονική φαντασία, δυστοπικοί μύθοι... Πολλά και διαφορετικά πιάτα λόγου, λοιπόν, για όλες τις ορέξεις – για να διαβάσουμε και κάτι άλλο εκτός από τα συστατικά των προϊόντων που ψωνίζουμε..

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ