Σπύρος Σούλης: 8 ιδέες για last minute πασχαλινή διακόσμηση - Απλές, στιλάτες και χωρίς να ξοδευτείτε!

Ακόμη προλαβαίνετε.

Όσοι ετοιμάζεστε να γιορτάσετε το Πάσχα στο σπίτι θα έχετε ήδη φροντίσει για όλα όσα θα χρειαστείτε για το πασχαλινό τραπέζι, όμως λίγοι θυμάστε το κομμάτι της διακόσμησης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό, όμως πάντα δίνει μια πιο ευχάριστη, πιο χαρούμενη και πιο ανοιξιάτικη όψη στους χώρους σας. Την τελευταία στιγμή όμως είναι λογικό να μην περισσεύει χρόνος αλλά ούτε και χρήματα για επιπλέον αγορές και έξοδα.

Για τον λόγο αυτό ακολουθούν 8 ιδέες σύμφωνα πάντα με το spirossoulis.com, για να δημιουργήσετε μια όμορφη σύνθεση για το τραπέζι ή το καθιστικό, με πράγματα που πιθανότατα θα έχετε φυλαγμένα από προηγούμενα χρόνια. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν λύσεις για να κάνετε πιο αισθητό το Πάσχα στο σπίτι:

Γεμίστε μια γυάλα με διακοσμητικά αβγά

Αν έχετε μια γυάλα με διακοσμητικά κλαδιά, μια λύση της τελευταίας στιγμής που σίγουρα θα εντυπωσιάσει είναι να τη γεμίσετε μέσα με τα διακοσμητικά σας αβγά. Τοποθετήστε τη σε ένα εμφανές σημείο μέσα στο σπίτι για να κάνετε πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό.

Διακοσμήστε τα κλαδιά σε ένα βάζο με αβγά

Αν το βάζο που έχετε τα καδιά είναι πιο ιδιαίτερο ή χρωματιστό τότε μπορείτε να κάνετε το αντίστροφο. Να κρεμάσετε τα διακοσμητικά αβγά στα κλαδιά. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Επιπλέον η συγκεκριμένη πρόταση είναι κορυφαία τάση στη φετινή πασχαλινή διακόσμηση.

Διακοσμητικά αβγά μέσα σε ένα φανάρι

Ένας έξυπνος τρόπος για να κάνετε πιο πασχαλιάτικη την ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι να πάρετε ένα απλό φανάρι που ήδη έχετε, να αφαιρέσετε από αυτό το κερί ή το ρεσό και να το γεμίσετε με διακοσμητικά αβγά. Αν πάλι έχετε και κάποια επιπλέον φιγούρα να το συνδυάσετε, τότε ακόμα καλύτερα.

Πασχαλινή σύνθεση μέσα σε γυάλινο θόλο

Οι γυάλινοι θόλοι είναι ιδανικοί για να δημιουργήσετε μια μικρή πασχαλινή σύνθεση μέσα σε αυτούς και να τους χρησιμοποιήσετε ως κεντρικά κομμάτια πάνω στο πασχαλινό τραπέζι, σε έναν μπουφέ, μια κονσόλα ακόμα και στο coffee table. Εκμεταλλευτείτε τα παλιά σας στολίδια και βάλτε μέσα λίγο διακοσμητικό άχυρο, μικρά αβγά και φτερά.

Μικρή σύνθεση σε κολονάτο ποτήρι

Αν το μόνο που έχετε είναι λίγο διακοσμητικό άχυρο από άλλη χρονιά και κάποια διακοσμητικά αβγά, τότε πάλι μπορείτε να τα αναδείξετε. Πάρτε ένα ή και περισσότερα από τα καλά κολονάτα ποτήρια σας και χρησιμοποιήστε τα ως βάση για μια μικρή στιλάτη φωλιά.

Φωλιά με αβγά πάνω σε βάση για κέικ

Ένας ωραίος τρόπος για να αναδείξετε τα διακοσμητικά πασχαλινά αβγά είναι να πάρετε τη βάση του κέικ να στρώσετε λίγο διακοσμητικό άχυρο σαν μια φωλιά και να τοποθετήσετε μέσα της τ' αβγά.

Σοκολατένιες λιχουδιές σε διακοσμητικό ρόλο

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να διακοσμήσετε το τραπέζι είναι να χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά τα σοκολατένια σας αβγά ή τις άλλες πασχαλινές σοκολατένιες φιγούρες. Το τραπέζι σας θα γίνει αμέσως πιο γιορτινό και εσείς θα μπορέσετε αργότερα να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.

Χρωματίστε το νερό σε μικρά βαζάκια με λουλούδια

Αν λείπει λίγο χρώμα από το σπίτι και από το τραπέζι σας τότε πάρτε τα βαζάκια που σας περισσεύουν ή μεγάλα ποτήρια και χρωματίστε το νερό τους με χρώμα μαγειρικής. Τοποθετήστε μέσα μικρά λουλούδια και θα έχετε φτιάξει ένα όμορφο και πολύ ανοιξιάτικο centerpiece (κεντρικό κομμάτι).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ