Άκης Πετρετζίκης: Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά και τυρί - Γρήγορο και εύκολο πιάτο

Υπέροχη νοστιμιά... 

Συστατικά

10 μανιτάρια champignon

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 πιπεριά κόκκινη

1 πράσο

1 σκ. σκόρδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. mix τυριών

1 αβγό, μέτριο

Για το σερβίρισμα

ρόκα

πιπέρι

θυμάρι, φρέσκο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τα μανιτάρια τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.

Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά, το πράσο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το θυμάρι.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα 50 γρ. από το mix τυριών, το αβγό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και μοιράζουμε από επάνω το υπόλοιπο mix τυριών.

Ψήνουμε τα μανιτάρια στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο. 

Σερβίρουμε τα μανιτάρια με ρόκα, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ