Ντίνα Νικολάου: Εύκολη φοκάτσια με κολοκύθια - Προσθέστε όσα λαχανικά επιθυμείτε!

Πιπεριές, μελιτζάνες, σπαράγγια, αρακά, μικρά λαχανάκια…

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθια, τριμμένα στον τριφτη (δεν τα στύβω)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 8-10 ντοματίνια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε φετάκια
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, χοντροτριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ελαφρά μια λαμαρίνα 30x40 εκ., και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα τριμμένα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη μοτσαρέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός χυλός.
  3. Αδειάζω το μείγμα στη λαμαρίνα, ισιώνω με ένα κουτάλι, σκορπίζω τα ντοματίνια, τις φέτες κολοκυθιού, το δεντρολίβανο και το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζω τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 40 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ