Τopwoman η Ελένη Δρακάκη - Η philolog_ina του Instagram - Η φιλόλογος που διορθώνει τα ελληνικά μας μέσω social media (φωτό)

H φιλόλογος με την οποία θα κολλήσεις σίγουρα! 

Η δημοφιλία των εκπαιδευτικών σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πια παγκόσμια τάση. 

Σε μια εποχή που η χρήση του ελληνικού λεξιλογίου γίνεται όλο και πιο «φτωχή», η Χριστίνα Καραθανάση και η Ελένη Δρακάκη, προσπαθούν να αντιστρέψουν τα αρνητικά δεδομένα. 

Χθες μιλήσαμε για την Χριστίνα Καραθανάση, την  Philogist_ina του Instagram. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την topwoman - καθηγήτρια

Σήμερα θα μιλήσουμε για την Ελένη Δρακάκη, φιλόλογο και δημιουργό της σελίδας philolog_ina, η οποία μετρά 104 χιλιάδες ακολούθους. 

 

 

 

 

 

 

Η Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά τα τελευταία χρόνια ζε και εργάζεται, στον τομέα της εκπαίδευσης, στην Κομοτηνή.

Είμαι 26 χρόνων και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 

«Ποτέ δεν φανταζόμουν την έκταση που θα έπαιρνε ένα προφίλ στο Instagram, στο οποίο απλώς μοιράζομαι την αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα», έχει πει στην «Κ» η κ. Δρακάκη.

 

 

 

 

«Είναι ένα προφίλ ανοιχτό για όλους όσοι θέλουν να μάθουν κάτι νέο ή να θυμηθούν κάτι παλιό. Οι αναρτήσεις δεν αφορούν, όμως, μόνο στη γραμματική, το συντακτικό και το λεξιλόγιο, αλλά και στον μαγικό κόσμο των βιβλίων που εγώ λατρεύω. Με τους διαδικτυακούς φίλους ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις για νέες ή παλιές κυκλοφορίες βιβλίων, καθώς και για αγαπημένους συγγραφείς», προσθέτει η ίδια. 

 

 

 

 

«Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η γλώσσα μας σήμερα είναι η λεξιπενία», τονίζει. «Εάν δεχτούμε πως τα νέα παιδιά είναι οι κύριοι εκφραστές του προβλήματος της γλωσσικής ένδειας, ας αναρωτηθούμε το γιατί. Φταίει η στείρα απομνημόνευση των σχολικών μαθημάτων που μηχανοποιεί τη σκέψη τους, κατά συνέπεια και τη γλώσσα τους; Είναι η έντονη τάση της ξενομανίας και του μιμητισμού; Είναι πιθανό.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να βελτιώσουμε -πρωτίστως- τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών με νέες πρακτικές, εφαρμοσμένες στο σύγχρονο σχολείο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ