Met Gala 2023: Απόψε στη Νέα Υόρκη το μεγαλύτερο event μόδας - ας δούμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις των προηγούμενων ετών

Kάνουμε ένα recap στις εμφανίσεις που σημάδεψαν το θεσμό...

Ο θεσμός του Met Gala ήταν πάντα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της μόδας, για αυτό και η Anna Wintour φροντίζει να έχει μία άκρως exclusive λίστα με προσκεκλημένους.

Γιατί το κόκκινο χαλί και οι εμφανίσεις των παρευρισκόμενων είναι στην ουσία και το πιο σημαντικό στοιχείο της βραδιάς. 

Το Met Gala ή Met Ball, είναι ένα ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Θεωρείται ευρέως ως η πιο διάσημη και λαμπερή εκδήλωση μόδας στον κόσμο και μια πρόσκληση είναι ιδιαίτερα περιζήτητη.

Στο Met Gala, το οποίο διοργανώνεται από το περιοδικό μόδας Vogue, προσκαλούνται διασημότητες που θεωρούνται ότι έχουν σύγχρονη σχέση με την κοινωνία ανάμεσα σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, όπως η μόδα, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, το θέατρο, η μουσική, οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η πολιτική.

To φετινό θέμα είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντα Karl Lagerfeld και το τεράστιο έργο, που έχει αφήσει πίσω του, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον κόσμο της μόδας μέχρι την απογείωση της καριέρας του στον οίκο Fendi και μετά φυσικά στη Chanel.

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1948 από την εκδότρια Eleanor Lambert. Έκτοτε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.

Από τη δημιουργία του μέχρι το 1971, η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε στο Met όπως είναι σήμερα, αλλά σε χώρους όπως το Central Park, το Rainbow Room και το Waldorf Astoria.

Λόγω της πανδημικής κρίσης, το Met Gala του 2020 ακυρώθηκε και αυτό του 2021 μεταφέρθηκε από τον Μάιο στον Σεπτέμβριο, ενώ το περσινό ήταν το πρώτο ουσιαστικά που διεξαχθεί κανονικά την άνοιξη, επιστρέφοντας τον θεσμό στην κανονικότητα. 

Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά κάνουμε ένα recap στις εμφανίσεις που σημάδεψαν το θεσμό. 

2022

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Sarah Jessica Parker με Christopher John Rogers

 

 

Blake Lively με Versace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cardi B με Versace

Gigi Hadid με Versace

 

 

 

 

 

 

Bella Hadid με  Riccardo Tisci for Burberry

 

 

 

 

 

 

 

Kendall Jenner με Prada

 

 

 

 

Khloe Kardashian με Moschino

 

 

2019

 

 

 

 

2018

 

 

 

 

 

 

 

Rihanna in Guo Pei, 2015

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ