Ο Σκορπιός του Ωνάση γίνεται το νησί των δισεκατομμυριούχων - 400 εκατ. ευρώ για να φτιάξει επίγειο παράδεισο (φωτό)

Καθένας από τους 50 επισκέπτες θα πληρώνει για διαμονή, 1 εκατ. ευρώ την εβδομάδα, το 2024 θα είναι έτοιμο για τους VIP προσκεκλημένους

Τους τελευταίους μήνες, περίπου 400 οικοδόμοι έχουν ξεκινήσει τις εργασίες στον Σκορπιό, το νησί που κάποτε έζησαν η Τζάκι Κένεντι και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Τα χρόνια από τότε πολλά και το νησί στο Ιόνιο Πέλαγος έχει περάσει στα χέρια του Ρώσου ολιγάρχη και συλλέκτη έργων τέχνης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μια από τις πιο πικρές νομικές υποθέσεις στον κόσμο της τέχνης τα τελευταία επτά χρόνια.

Εργάτες υπό... παρακολούθηση

Οι εργάτες φτάνουν στον Σκορπιό με πλοίο από τη γειτονική Λευκάδα, τα τηλέφωνά τους κατάσχονται και δεν μπορούν να φωτογραφίσουν τίποτα. Η παρακολούθηση όλο το εικοσιτετράωρο από κάμερες ασφαλείας και ελεύθερους σκοπευτές εμποδίζει τους εισβολείς να περάσουν. Ένα μόνο κρουαζιερόπλοιο επιτρέπεται να δέσει σε μια μικρή δημόσια παραλία, αλλά μόνο όταν η οικογένεια Rybolovlev δεν είναι εκεί.

Το σχέδιο για το νέο Σκορπιό

Τα σχέδια για τη μετατροπή του νησιού σε πολυτελές θέρετρο ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2019, όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία Mykinai SA του Rybolovlev θα χτίσει ένα μικρό παραλιακό ξενοδοχείο 12 δωματίων και εννέα ακινήτων σε όλο το νησί.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για μια βάση προσγείωσης ελικοπτέρου, μια μαρίνα για σούπερ γιοτ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (ο Ριμπολόβλεφ κατέχει την AS Monaco), στάβλους και ένα δαχτυλίδι ιππασίας για 30 άλογα, γήπεδα τένις, εστιατόρια και εγκαταστάσεις σπα.

Μόλις ανοίξει το θέρετρο το 2024, όχι περισσότεροι από 50 επισκέπτες κάθε φορά αναμένεται να πληρώνουν 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας την εβδομάδα.

Το υπερπολυτελές καταφύγιο αξίας 400 εκατ. ευρώ «αλά Τζέιμς Μποντ» για τους ζάπλουτους προχωρά στον Σκορπιό από τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

 

 

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης, ιδιοκτήτης της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco είναι κάτοχος εκτιμώμενης περιουσίας άνω των 6 δισ. ευρώ .

 

 

Μολονότι η Ουκρανία επέβαλε κυρώσεις στον λεγόμενο «βασιλιά των λιπασμάτων» για τη ρωσική εισβολή, το πρότζεκτ του Ριμπολόβλεφ δεν επηρεάζεται από τον πόλεμο καθώς ο Ρώσος ολιγάρχης δεν μπήκε στη "μαύρη λίστα" της Δύσης. Για αυτό και από την αρχή του πολέμου προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τη Μόσχα μεταξύ άλλων και να κάνει μεγάλες δωρεές ανθρωπιστικής βοήθειας στον Ερυθρό Σταυρό.

 

 

Ο Σκορπιός, διάσημος πολύ πριν τον αγοράσει ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος φέρεται να... απέκρουσε το ενδιαφέρον του πρώην αφεντικού της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, του επικεφαλής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και του σχεδιαστή μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι, καθώς προχωρούσε στα σχέδια αγοράς του νησιού.

Δείτε φωτό από το ιδιωτικό αεροπλάνο του Ριμπολόβλεφ

 

 

Τι θα περιλαμβάνει το θέρετρο για τους κροίσους στον Σκορπιό

Το λεγόμενο VIP Exclusive Club του Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό θα διαθέτει, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, ένα τεράστιο θέρετρο 50 υπνοδωματίων, ένα ελικοδρόμιο, ένα σπα και μια μαρίνα για σούπερ γιοτ, στάβλους, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ακόμη και ένα αμφιθέατρο.

Σχέδια που εκπόνησε το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta -το ίδιο που ανέλαβε το σχεδιασμό της νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, του πρώτου υποβρύχιου εστιατορίου στην Ευρώπη και του αρχηγείου της εφημερίδας Le Monde στο Παρίσι - δείχνουν το υπερσύγχρονο θέρετρο ανάμεσα στα δέντρα στο γραφικό νησί του Ιονίου.

Το έργο περιγράφηκε ως ένα θέρετρο «σε στυλ Τζέιμς Μποντ» από την εφημερίδα The Art Newspaper - με αναφορές ότι ο Ριμπολόβλεφ θα μπορούσε να μεταφέρει τη συλλογή έργων τέχνης του εκεί. Το θέρετρο, το οποίο θα χωριστεί σε εννέα κτιριακές ενότητες, θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση σε VIP επισκέπτες σε εβδομαδιαία βάση έναντι ποσού που θα κυμαίνεται μεταξύ 950.000 και 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ δεν θα επιτρέπονται περισσότεροι από 50 επισκέπτες στο Σκορπιό ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με το The Art Newspaper, ο Ριμπολόβλεφ ενδέχεται να μεταφέρει τη συλλογή έργων Τέχνης του στο καταφύγιο των κροίσων, που χαρακτηρίζει «θέρετρο αλά Τζέιμς Μποντ» στον Σκορπιό.

 

 

Σχέδια για τη διάσημη “ροζ βίλλα” του Σκορπιού δεν έχουν αποκαλυφθεί καθώς παραμένει άγνωστο αν θα μετατραπεί σε κατοικία ή θα παραμείνει μουσείο.

Ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση το 2013 ως δώρο γενεθλίων για την πρωτότοκη κόρη του Εκατερίνα, που παντρεύτηκε αργότερα στο νησί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ