Αδελφοί Μενέντεζ: Οι άνδρες που σκότωσαν τους γονείς τους, ζητούν αποφυλάκιση λόγω νέων στοιχείων - O μάρτυρας - κλειδί

H μαρτυρία ενός άνδρα που λέει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα τους....

Οι δικηγόροι του Έρικ και του Λάιλ Μενέντεζ, των δύο αδελφών που εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο των γονιών τους στην πολυτελή έπαυλη της οικογένειας στο Μπέβερλι Χιλς το 1989, ισχυρίζονται ότι τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει στην υπόθεση επαρκούν για να αναιρεθεί η καταδίκη τους και να αφεθούν ελεύθεροι.

Στο αίτημα habeas (αίτημα περί αμφισβητήσεως της νομιμότητας της κρατήσεως) που κατέθεσαν σε δικαστήριο του Λος Άντζελες την περασμένη Τετάρτη, οι δικηγόροι των δύο αδελφών υποστηρίζουν ότι σε μία επιστολή που έστειλε ο Έρικ στον ξάδελφό του οχτώ μήνες πριν τις σοκαριστικές δολοφονίες, περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για την σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν ο νεαρός από τον πατέρα του. Επίσης επικαλούνται τη μαρτυρία ενός ακόμη άνδρα που ισχυρίζεται ότι είχε ναρκωθεί και βιαστεί από τον πατέρα των αγοριών όταν ήταν μέλος της πετυχημένης εφηβικής μπάντας Menudo, που είχε κατακτήσει το νεανικό κοινό τη δεκαετία του '80.

Υπενθυμίζεται ότι στις πολύκροτες δίκες των δύο αγοριών τη δεκαετία του '90, οι αδελφοί Μενέντεζ παραδέχονταν ότι σκότωσαν τους γονείς τους, Χοσέ και Κίτι, αρνούμενοι ωστόσο ότι επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης.

 

 

«Θέλαμε να τον σκοτώσουμε γιατί με κακοποιούσε σεξουαλικά έκανε σεξ μαζί μου και δεν το άντεχα άλλο,», είπε ο Lyle, σύμφωνα με το CNN . «Μερικές φορές θα ήταν ένα μικρό χρονικό διάστημα, μερικές φορές περισσότερο. Ξαπλώστε με στο κρεβάτι, και είχε ένα σωληνάριο βαζελίνης και έπαιζε μαζί μου. 

Οι αδελφοί προφανώς δεν είχαν μιλήσει για αυτήν την κακοποίηση σε κανέναν πριν από τη σύλληψή τους. Κατά τη διάρκεια των δικών, ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι είχαν επιτεθεί στους άοπλους γονείς τους επειδή φοβόταν ότι ο πατέρας τους επρόκειτο να τους σκοτώσει για να μη μιλήσουν για την κακοποίηση

Ο ισχυρισμός οδήγησε στο αδιέξοδο της επιτροπής ενόρκων κάθε αδελφού και τελικά στην δικαστική απόφαση, αφού στη δεύτερη δίκη των αδελφών απέρριψε τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης και τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς απαλλαγή το 1996.

Σήμερα, τα δύο αδέλφια διατηρούν τους ισχυρισμούς τους για γονική κακοποίηση, αλλά εκφράζουν βαθιά λύπη για τις προηγούμενες ενέργειές τους.

«Αν μπορούσα να πάρω τη συνείδησή μου τώρα και να επιστρέψω, θα πήγαινα στην αστυνομία και θα έπαιρνα το ρίσκο να αποκαλύψω τι συνέβαινε», είπε ο Λάιλ. Ειδήσεις ABC .

Ο Erik αισθάνεται το ίδιο.

«Ο τρόπος που αντέδρασα ήταν τόσο καταστροφικός για όλους»,«Ήταν η χειρότερη καταστροφή. Σκότωσα τους δύο ανθρώπους που αγαπούσα περισσότερο. 

Ταυτόχρονα, οι αδελφοί αισθάνονται ότι έχουν κακοποιηθεί από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Σε μια συνέντευξη, ο Λάιλ επισημαίνει ότι υπάρχουν εκατοντάδες κρούσματα πατροκτόνων κάθε χρόνο, τα περισσότερα από τα οποία περιλαμβάνουν κακοποίηση. Πιστεύει ότι αυτός και ο αδερφός του κανονικά θα είχαν λάβει μια, αλλά στην υπόθεσή τους εγινε διάκριση επειδή προέρχονταν από μια πλούσια οικογένεια .

Ο Erik πιστεύει επίσης ότι έχει αντιμετωπιστεί άδικα.

«Όχι, δεν το αξίζω», είπε στο PEOPLE, όταν ρωτήθηκε αν άξιζε την ποινή του. «Δεν λέω ότι έκανα σωστά ή δικαιολογημένα. Έπρεπε να πάω στη φυλακή. Αλλά βάλτε ένα άλλο παιδί στη ζωή μου και δείτε τι συμβαίνει.

 

 

Ανεξάρτητα από το πόσο δίκαιο ή άδικο ήταν η καταδίκη τους, ο Erik και ο Lyle Menendez έχουν προχωρήσει με τη ζωή τους τα τελευταία 30 χρόνια.

Λίγο μετά τη φυλάκισή του, ο Erik έλαβε μια επιστολή από την Tammi Saccoman, της οποίας ο σύζυγος πέθανε πρόσφατα από αυτοκτονία, είπε στο PEOPLE.

Αν και η Καλιφόρνια δεν επιτρέπει συζυγικές επισκέψεις για κρατούμενους που εκτίουν ισόβια κάθειρξη, η αλληλογραφία τους σιγά σιγά έγινε ρομαντική - και τον Ιούνιο του 1999, οι δύο παντρεύτηκαν στην αίθουσα αναμονής της φυλακής .

 

 

Ο Lyle, από την πλευρά του, παντρεύτηκε την πρώην μοντέλο Anna Eriksson τον Ιούλιο του 1996, αλλά χώρισαν το 2001, όταν ανακάλυψε ότι «την απατούσε» στέλνοντας επιστολές σε άλλες γυναίκες. Στη συνέχεια, βρήκε τον έρωτα στα μάτια της δικηγόρου  υπεράσπισης Ρεμπέκα Σιντ, την οποία παντρεύτηκε το 2003.

 

 

Τον Απρίλιο του 2018, τα αδέρφια ξανασυναντήθηκαν με χαρά όταν ο Lyle μεταφέρθηκε στην φυλακή του Erik στο R.J.Σωφρονιστικό Κατάστημα Donovan στο Σαν Ντιέγκο.

«Ήταν μια αλησμόνητη στιγμή», είπε ο Λάιλ . «Ξέσπασα σε δάκρυα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ