"Έκπτωτη" Πριγκίπισσα Σάρα: Η πρώην σύζυγος του Πρίγκιπα Άντριου είδε όλη την ενθρόνιση από την τηλεόραση (φωτό)

Τι ανήρτησε στα social media.

Ύστερα από την ανακοίνωση ότι η Meghan Markle δεν θα παραστεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου - μία είδηση που πιθανώς ανακούφισε πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας- μία ακόμη απουσία συζητήθηκε στους royal κύκλους. Ο λόγος για τη Sarah Ferguson, η οποία δεν συνόδευσε τις κόρες της, πριγκίπισσα Ευγενία και πριγκίπισσα Βεατρίκη, οι οποίες φυσικά έδωσαν το παρών με τους συζύγους τους στο ιστορικό γεγονός.

Αν και η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Andrew έχει φιλική σχέση με τον πατέρα των παιδιών της, όσο είχε και με τη βασίλισσα Ελισάβετ, αναγκάστηκε να δει την τελετή στέψης από την τηλεόραση, όπως οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί. Και όμως η είδηση αυτή παραξένεψε τον βρετανικό λαό, που θεωρεί τη δούκισσα της Υόρκης "εθνικό θησαυρό". Μάλιστα, σε πρόσφατες συνεντεύξεις για την προώθηση του νέου της μυθιστορήματος, η Ferguson ήταν ιδιαίτερα ένθερμη και ενθουσιασμένη για τον βασιλιά Κάρολο, λέγοντας δημόσια τα καλύτερα για τον ίδιο και για το έργο του. 

 

 

 

 

"Έχει δείξει τεράστια υποστήριξη στον Κάρολο και την Καμίλα και δεν θέλει αυτό να γίνει για εκείνη. Όλη η μέρα είναι για τον νέο μονάρχη και την επιτυχία της βασιλείας του, όμως πάντα υποστήριζε τη βασιλική οικογένεια και η βασίλισσα αναμφίβολα θα την ήθελε εκεί", δήλωσε φίλος της Ferguson. Και πράγματι η δούκισσα της Υόρκης έχαιρε σεβασμού της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία άφησε τη φροντίδα των corgi της στην πρώην νύφη της. 

Η Sarah Ferguson ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Andrew από το 1986 μέχρι το 1992, ωστόσο εξακολουθούν να μένουν μαζί παρά το διαζύγιό τους. Και μπορεί η βασιλική οικογένεια εν γένει να έτρεφε αισθήματα συμπάθειας για τη Ferguson, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ωστόσο, είχε δείξει τη δυσαρέσκειά του προς εκείνη, όταν είχαν κυκλοφορήσει κάποιες ακατάλληλες φωτογραφίες της νύφης του με νέο σύντροφο, με αποτέλεσμα να την αποκλείσει από τις οικογενειακές εκδηλώσεις. 

Τηλεόραση και στέψη
Η ωραία εικόνα που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram το Σάββατο 6 Μαΐου δείχνει ότι έπαιξε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Βλέπουμε ένα από τα κοργκί της Ελισάβετ Β - που υιοθέτησε η Σάρα - σε μια πολυθρόνα, μπροστά από ένα κομψά στρωμένο τραπέζι για μια τυπική βρετανική ώρα τσαγιού : ασημένια τσαγιέρα, πορσελάνινο φλιτζάνι, καρό τραπεζομάντιλο, μικρά κέικ… Η λεζάντα λέει: "Εγώ Ελπίζω να έχετε ετοιμάσει τα σημαιάκια για τη στέψη αύριο. Για μένα είναι έτοιμα. Σήμερα συνέθεσα ένα τσάι κατάλληλο για έναν βασιλιά το οποίο μοιράστηκα με τους κατοίκους από το Manor Care Home στο Windsor για να τους βοηθήσω να συμμετάσχουν στους εορτασμούς. Απολαύστε το Σαββατοκύριακο! " 

 

 

Μετά την τελετή – την οποία προφανώς παρακολούθησε στην τηλεόραση ενώ απολάμβανε ένα σάντουιτς με κοτόπουλο – η Σάρα, η Δούκισσα της Υόρκης, δημοσίευσε μια φωτογραφία του Καρόλου Γ΄ και της Βασίλισσας Καμίλα να στέφονται στην άμαξα. Έγραψε μάλιστα φράση: «Τα πιο ειλικρινά συγχαρητήρια στους Μεγαλειότητες τους Βασιλιά και Βασίλισσα». 

 

 

Στο "The Independent" , η Σάρα είπε ότι «συγκινήθηκε μέχρι δακρύων» στην επίσημη εκδήλωση. «Ένιωθα μεγάλη περηφάνια για τον νέο μας βασιλιά και βασίλισσα. […] Όπως δισεκατομμύρια άλλοι άνθρωποι, με γοήτευσε αυτό που είδα: η κληρονομιά και οι παραδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου παρέλασαν μπροστά στον κόσμο, χάρη σε μια βασιλική οικογένεια της οποίας Η ιστορία είναι αρχαία, αλλά της οποίας η οπτική είναι σύγχρονη».  Και για να ολοκληρώσω: "Αγαπώ τη μοναρχία, και πιστεύω στη διατήρηση του θεσμού.  Είμαι πολύ περήφανος για τη δική μου οικογένεια. Ζήτω ο βασιλιάς!"

Αξιόλογη παρουσία στη συναυλία 
Η επί δέκα χρόνια νύφη της Ελισάβετ Β' παρόλο που δεν έχει την υποστήριξή της βασιλικής οικογένειας, συγχαίρει τον εαυτό της που «έκανε ό,τι χρειάζεται για να τους στηρίξει». Ωστόσο, η Σάρα προσκλήθηκε να παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία που δόθηκε το βράδυ της 7ης Μαΐου στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ, με τους Κέιτι Πέρι, Λάιονελ Ρίτσι και Αντρέα Μποτσέλι στο τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον είναι παρόντες στη συναυλία στέψης, στις 7 Μαΐου 2023, στο Γουίνδσορ.

Φορούσε ένα πολύ κομψό μαύρο παλτό μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου με τον οποίο πέρασε όλη τη συναυλία. Αν και ο γάμος τους διαλύθηκε τον Μάιο του 1996, και οι δύο παρέμεναν πολύ δεμένοι και συνεργοί, σε σημείο να συνεχίσουν να ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικής βραδιάς, ο Δούκας της Υόρκης και η πρώην σύζυγός του είχαν τη χαρά να καθίσουν μαζί και να μιλήσουν με τις κόρες τους, τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και την Ευγενία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ