Αυτός είναι ο παρουσιαστής του αποψινού τελικού της Eurovision: Ποιος είναι ο σύζυγος του (φωτό - βίντεο)

Έχει μιλήσει ανοιχτά για το ότι είναι γκέι.

Ο Graham Norton είναι ένας θρύλος του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος σχολιάζει τον Διαγωνισμό για το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2009. Στην βραβευμένη με BAFTA εκπομπή του στο BBC, The Graham Norton Show, ο Graham συνομιλεί τακτικά με τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής και του Χόλιγουντ. ;Eχει κερδίσει το βραβείο Special Recognition Award στα Εθνικά Τηλεοπτικά Βραβεία.

Πρώιμη ζωή και εκπαίδευση του Graham Norton

Ο Γκράχαμ Νόρτον γεννήθηκε Γκράχαμ Γουίλιαμ Γουόκερ (το Νορτόν είναι το σκηνικό του όνομα) στις 4 Απριλίου 1963 στο Κλοντάλκιν, προάστιο του Δουβλίνου. Πέρασε τις περισσότερες μέρες της παιδικής του ηλικίας στο Μπάντον, Κομητεία Κορκ της Ιρλανδίας, που μεγάλωσε από μια οικογένεια Προτεσταντών. Κατέχει ιρλανδική ιθαγένεια.

Η ακαδημαϊκή ζωή του Norton ξεκίνησε στο Bandon Grammar School, στο West Cork. Στη συνέχεια συνέχισε να παρακολουθεί το University College, Cork (U.C.C.). Ωστόσο, ο Norton δεν ολοκλήρωσε παρά τις σπουδές του. Ο Norton απέκτησε επίτιμο διδακτορικό τον Ιούνιο του 2013 από το University College του Κορκ.

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εντάχθηκε στην Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος για να ακονίσει τα ενσωματωμένα ταλέντα του.

Καριέρα του Graham Norton

Ο Norton έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στη μετάδοση ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τακτικός κωμικός και πάνελ στην εκπομπή του BBC Radio 4, Loose Ends, τη δεκαετία του 1990. Το κοινό του είχε μια στιγμή που του αρέσει.

Στη συνέχεια, ο Norton έφτασε στο προσκήνιο όταν συνεργάστηκε με το κανάλι 5. Στη συνέχεια κέρδισε ένα βραβείο για το ότι ήταν ο stand-in οικοδεσπότης μιας τηλεοπτικής εκπομπής αργά το βράδυ.

Ύστερα, ο Norton μετακόμισε στο Channel 4 όπου άρχισε να φιλοξενεί τις δικές του συνομιλίες με τίτλο Ο Γκράχαμ Νόρτον και Β Γκράχαμ Νόρτον. Αυτό ήταν όταν ο Γκράχαμ αποκάλυψε ότι ήταν γκέι. Είχε σχεδόν κατακτήσει την κωμική αρένα του Ηνωμένου Βασιλείου και στη συνέχεια ξεκίνησε μια αναζήτηση για να κάνει το ίδιο στην Αμερική.

Βγήκε στην αμερικανική τηλεόραση το καλοκαίρι του 2004. Στις 24 Ιουνίου 2004, ο Graham έκανε το ντεμπούτο του με τίτλοΤο αποτέλεσμα του Graham Nortonστο δημοφιλές κανάλι, Comedy Central.Το αποτέλεσμα του Graham Nortonμεταδόθηκε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο στο BBC Three Το 2006.

Ο Norton φιλοξένησε τη σειρά BBC One. Πώς επιλύετε ένα πρόβλημα όπως η Μαρία; Στις 22 Φεβρουαρίου 2007, η νέα εκπομπή συνομιλίας του Norton, Η παράσταση Graham Norton, προβλήθηκε στο BBC Two. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011, το πάνελ δείχνει,Θα προτιμούσες...? με τον Graham Norton να έχει πρεμιέρα στο BBC America.

Συνέχισε επίσης να παρουσιάζει μια εκπομπή το Σάββατο το πρωί στο BBC Radio 2, με συνεντεύξεις και μουσική. Ο Norton έχει επίσης αποδειχθεί ως ηθοποιός με τον χαρακτήρα του κ. Puckov στην αμερικανική κωμική ταινία του 2006 Another Gay Movie.

Επίσης, το 2007, ο Norton έπαιξε τον χαρακτήρα Taylor στη ρομαντική ταινία κωμωδίας, I Could Never Be Your Woman.

Η καθαρή αξία και ο μισθός του Graham Norton

Η καθαρή αξία του Graham Norton εκτιμάται σε 30 εκατομμύρια $. Έχει κερδίσει καλό μισθό από την καριέρα του. Ο μισθός του ήταν 850.000 £ - 899,999 £ το 2016-17. Πούλησε την εταιρεία παραγωγής του, So Television, στην ITV το 2012, για περίπου 17 εκατομμύρια λίρες.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως Gaytime Award, British Academy Television Awards και National Television Awards στην καριέρα του.

Το δεύτερο σημείωμα του με τίτλο Η Ζωή και οι Αγάπη ενός Διαβόλου που κέρδισε το Βραβείο Ιρλανδικού Βιβλίου 2014 στο Μη Φανταστικό Βιβλίο της Χρονιάς.

Η προσωπική ζωή του Graham Norton

Ο Norton είναι ανοιχτά γκέι. Έβγαινε με τον Κρίστιαν Σίμπερ, ο οποίος παίζει ως drag queen Τίνα Μπιρνέ. Χώρισε από τον επί δύο χρόνια σύντροφό του, Τρέβορ Πάτερσον, το 2013 και χώρισε με τον μετέπειτα σύντροφό του, Άντριου Σμιθ, το 2015. Είπε το 2015 ότι οι πρώην φίλοι του συχνά δυσανασχετούσαν με τον ρόλο που έπρεπε να παίξουν στη δημοσιότητα ως σύντροφός του.

Στις 10 Ιουλίου 2022, ο Νόρτον πραγματοποίησε ένα πάρτι ευλογίας γάμου, με τον νέο του σύζυγο Τζόναθαν Μακλέοντ, στο Bantry House στην κομητεία Κορκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ