1960: Η Ακρόπολη το απόλυτο Ελληνικό φόντο για τον Βαγγέλη Σειληνό και την Ελένη Προκοπίου – Δύο υπέροχοι χορευτές

Το απίθανο κλικ από το παρελθόν...

Μια υπέροχη vintage φωτογραφία με το χορευτικό ζευγάρι Βαγγέλη Σειληνού - Ελένης Προκοπίου δημοσίευσε στην σελίδα του στο Instagram ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης.

Δείτε τι γράφει στην ανάρτηση που συνοδεύει τη φωτογραφία, ο Άρης Λουπάσης

«Ο Βαγγέλης Σειληνός με την Ελένη Προκοπίου τον Μάιο του 1960 σε μια θεαματική χορογραφία στον λόφο του Φιλοπάππου με θέα την Ακρόπολη, στα πλαίσια φωτογράφισης για το γνωστό περιοδικό της εποχής "Φαντασία και αίσθημα" το οποίο κυκλοφορεί την πρώτη Ιουνίου του ίδιου έτους. Η συγκεκριμένη χορογραφία είναι επηρεασμένη από την εκπληκτική τους εμφάνιση το καλοκαίρι του 1957 στην σκηνή του Ακροπόλ στην επιθεώρηση "Το δόγμα της γυναίκας" των Γιαλαμά -Πρετεντέρη, όπου μαγεύουν το κοινό ως Θησέας και Αριάδνη.

Οι ταλαντούχοι αυτοί και πανέμορφοι καλλιτέχνες κατάφεραν να αφήσουν την δική τους σφραγίδα τόσο στο θέατρο και τον κιν/φο όσο και στην τέχνη του χορού όπου διέπρεψαν ως χορευτικό ντουέτο στις μουσικές και θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Με σημαντικές σπουδές χορού και οι δύο από τα νεανικά τους χρόνια δίπλα σε κορυφαία ονόματα του είδους, συναντώνται για πρώτη φορά στην σκηνή ως ζευγάρι τον χειμώνα του 1957 στο Ακροπόλ στις επιθεωρήσεις "Εδώ Αθήναι" των Γιαλαμά -Πρετεντέρη και "Νυχτολούλουδα" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου. Για τα επόμενα οκτώ χρόνια συνεργάζονται με θρυλικά ονόματα όπως Βλαχοπούλου, Βουτσάς, Αυλωνίτης, Βασιλειάδου, Ρίζος, Γκιωνάκης, Βρανά, κλέβοντας την παράσταση μέσα από αέρινες και ευφάνταστες χορογραφίες καθώς και μέσα από το πάθος, την εκπληκτική τεχνική, την αρμονία, την απόλυτη πειθαρχία και το φλογερό ταμπεραμέντο τους. Ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα τους, η εμφάνιση το καλοκαίρι του 1962 στην ιστορική παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη "Όμορφη πόλη" όπου εκείνος αναλαμβάνει τις χορογραφίες και είναι επικεφαλής ομάδας λαϊκών χορευτών.

Το 1965 αποφασίζουν να τραβήξουν διαφορετικούς καλλιτεχνικούς δρόμους και να συνεχίσουν μια εξίσου λαμπρή πορεία και στον χώρο της υποκριτικής με αξέχαστες εμφανίσεις σε κλασικές ταινίες του ελληνικού σινεμά καθώς και στο θεατρικό σανίδι.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ