Αιτωλοακαρνανία: σε λιγότερο από 2 ώρες από την Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στα Γιάννενα ! Ξεκινούν άμεσα νέα έργα

Από τώρα και για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια  οι μπουλντόζες θα δουλεύουν στο φουλ στην Αιτωλοακαρνανία. Τρία μεγάλα οδικά έργα με κορωνίδα την Ιόνια Οδό βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και πλέον τίποτε δεν δείχνει να μπορεί να τα σταματήσει!



Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο νομός μας αρχίζει να βγαίνει από την απομόνωση που έχει καταδικαστεί εδώ και πολλά χρόνια.
Από τώρα και για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια  σε μια τεράστια έκταση από το νότο προς το βορρά, αλλά και στο δυτικό τμήμα οι μπουλντόζες θα δουλεύουν στο φουλ. Τρία μεγάλα οδικά έργα με κορωνίδα την Ιόνια Οδό βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και πλέον τίποτε δεν δείχνει να μπορεί να τα σταματήσει. Η Ιόνια θα κάνει την μετακίνηση από το Αντίρριο στο Μενίδι και από εκεί στα Γιάννενα παιχνιδάκι. Για όσους θέλουν να μετακινηθούν στην τουριστική Λευκάδα πλέον θα είναι υπόθεση λίγων λεπτών κάνοντας αριστερά στην Αμβρακία και το νησί προβλέπεται να απογειωθεί στο μέλλον. Τέλος, η Ιόνια θα συνδεθεί με το Πλατυγιάλι, αν και μένει ένα ακόμη τμήμα προς δημοπράτηση και πρέπει το νέο ΕΣΠΑ να γίνει ο πυλώνας κατασκευής του.



Μοναδική εκκρεμότητα πλέον θα είναι η σύνδεση του νομού με την Ευρυτανία με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο από την Παραβόλα μέχρι τον Προυσσό. Τότε θα μιλάμε για παντελή άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης και η Αιτωλοακαρνανία ίσως να καταφέρει να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις άλλες περιοχές της χώρας. Είναι γεγονός ότι έχουμε μείνει πίσω σε όλα. Τελευταία σε βιοτικό επίπεδο, σε εισόδημα, σε αναπτυξιακές ευκαιρίες και επενδύσεις η Αιτωλ/νία. Χάρη σε ένα κάκιστο πολιτικό προσωπικό που πέρασε τα τελευταία δεκάδες χρόνια με αποκορύφωμα το σημερινό, χάθηκε ένα πολύ μεγάλο διάστημα που θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά και να μην είμαστε σήμερα ουραγοί σε όλα. Αν το δει όμως κανείς με άλλη οπτική, ίσως να συμπεράνει ότι επειδή η Αιτωλοακαρνανία είναι πίσω και υποανάπτυκτη ουσιαστικά, αποτελεί ένα παρθένο τόπο όπου με σωστό σχεδιασμό και τους κατάλληλους ανθρώπους μπορεί να πρωταγωνιστήσει τις επόμενες δεκαετίες. Η αρχή λοιπόν γίνεται με τον απεγκλωβισμό της από το απαράδεκτο οδικό δίκτυο.



 Αν όλα πάνε καλά, ο Αθηναίος, ο Γιαννιώτης, ο Θεσσαλονικιός κ.ο.κ. θα μπορούν να μας προσεγγίσουν σε λίγες ώρες. Οι βάσεις μπαίνουν, αλλά χρειάζονται πολλά πράγματα ακόμη...

Πηγή: Αιχμή Αιτωλοακαρνανίας
http://www.aixmi-news.gr/sinergasies/2011-02-08-10-26-10/21453-vgainoume-apo-tin-apomonosi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ