Top woman η αθλήτρια μας Νικόλ Κυριακοπούλου που «απογειώθηκε» με 4,72 στη Στοκχόλμη-Κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ!

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πραγματοποιώντας τον αγώνα της ζωής της, "απογειώθηκε" στα 4.72μ στο επί κοντώ κατά τη διάρκεια τους διεθνές μίτινγκ της Στοκχόλμη, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό, αλλά και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πραγματοποιώντας τον αγώνα της ζωής της, "απογειώθηκε" στα 4.72μ στο επί κοντώ κατά τη διάρκεια τους διεθνές μίτινγκ της Στοκχόλμη, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό, αλλά και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, όπως γράφει το sentragoal.gr.



Η 28χρονη πρωταθλήτρια πήγε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας με 4.55μ, και θα επιστρέψει στην Αθήνα με την κορυφαία επίδοση της καριέρας της. Η Κυριακοπούλου με τα 4.72μ. βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, είχε 4.60μ από το περσινό μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ (9 Φεβρουαρίου), ενώ πέτυχε και απόλυτο ρεκόρ καριέρας, μιας και στον ανοιχτό στίβο το εθνικό ρεκόρ που είχε ήταν στα 4.71μ, από το Diamond League του Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο το 2011.



Στη Στοκχόλμη, πήρε τη 2η θέση, μιας και η Γερμανίδα Σίλκε Σπίκελμπουργκ, που υπερέβη κι αυτή τα 4.72μ., είχε λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες στο αγώνα από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αλλά και οι δύο με αυτή την επίδοση φιγουράρουν στην πρώτη θέση της λίστας των αθλητριών με το πιο υψηλό άλμα στον κόσμο στην τρέχουσα περίοδο στον κλειστό στίβο. Πριν από τον αποψινό αγώνα οι Σπίκελμπουργκ, Γιρίνα Σβομπόντοβα (Τσεχία), Χόλι Μπλιστντέιλ (Μ. Βρετανία) και Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) είχαν υπερβεί τα 4.71μ.

Η Κυριακοπούλου, που προπονείται με τον Μανώλη Καραγιάννη, άρχισε τον αγώνα της από τα 4.30μ, που τα πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, καθάρισε με την πρώτη τα 4.42μ και 4.53μ, πέρασε με τη δεύτερη τα 4.64μ, όταν κι «έσπασε» για πρώτη φορά στον αγώνα το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, δύο άλματα χρειάστηκε και στα 4.72μ ενώ στη συνέχεια απέτυχε τρεις φορές στα 4.78μ,

Και παγκόσμιο ρεκόρ

Η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία, πέντε ημέρες μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στα 1.500μ, αυτή τη φορά πέτυχε ρεκόρ κόσμου και στα 3.000μ. Ετρεξε την απόσταση στο μίτινγκ της Στοκχόλμης σε 8:16.60, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε η συμπατριώτισσά της Μεσέρετ Ντεφάρ με 8:23.72 από το 2007.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ