Χαλκιδική: Ο 8χρονος ήταν στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα (φωτό & βίντεο)

Σε σοκ βρίσκεται η κοινωνία της Χαλκιδικής από το φονικό που σημειώθηκε στην περιοχή Στρατονίκη, το πρωί της Δευτέρας

«Αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες. Τραγικές, θα μπορούσα να πω. Μιλάμε για ένα 8χρονο παιδί που έχει χάσει και τους δύο του γονείς και το ίδιο είναι σοβαρά τραυματισμένο και πρέπει να μπει στο χειρουργείο για μια πολύωρη επέμβαση. Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποκατασταθεί η υγεία του, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς».

Διαβάστε ακόμα: Χαλκιδική: Πυροβόλησε τη σύζυγό του 4 φορές στο παιδικό δωμάτιο και μετά αυτοκτόνησε - Δίπλα της ο 8χρονος πατούσε στα αίματα (φωτό & βίντεο)

 

Όλοι είναι δίπλα στον 8χρονο

«Πραγματικά, αυτό το παιδί πλέον θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή του χωρίς γονείς. Όμως, το ενδιαφέρον τόσο της υπόλοιπης οικογένειάς του όσο και των φίλων, των δασκάλων του, ακόμα και των αστυνομικών που το συνόδευαν, μας συγκίνησε όλους. Το μικρό αγόρι υποστηρίζεται τόσο από παιδοψυχολόγους όσο και από παιδοψυχιάτρους, καθώς, εκτός από την αποκατάσταση των τραυμάτων στο σώμα του, θα πρέπει να βοηθηθεί και σε ψυχολογικό επίπεδο. Είναι ένα μικρό παιδί που ήρθε αντιμέτωπο με κάτι τόσο δύσκολο», επισήμανε ο κ. Τσικόπουλος, διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

 

 

Το παιδί ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του και φέρει τραύματα στο χέρι. Στο δεξιό αντιβράχιο λείπουν δέρμα και μύες, ενώ παρουσιάζει και διατομή του ωλένιου νεύρου. Ακόμη, φέρει σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως στα ιγμόρεια και στην κοιλιακή χώρα.

Ο Γιώργος Τσικόπουλος αναφέρει: «Η γενική του κατάσταση τώρα είναι καλή. Νοσηλεύεται στη μονάδα Παίδων εκτός κινδύνου, αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το δεξί του χέρι, το οποίο έχει πρόβλημα. Στο αντιβράχιο έχει ένα μεγάλο έλλειμμα δέρματος, μυών, τενόντων και -το κυριότερο- διατομή του ωλένιου νεύρου, που θα χρειαστεί στο μέλλον αποκαταστάσεις πολλές, εάν όλα πάνε καλά, πράγμα που ελπίζουμε. Το χειρουργείο εχθές κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και προσπαθήσουμε να "μαζέψουμε" το χεράκι του, γιατί κινδυνεύει μεταξύ άλλων και από φλεγμονές. Βάλαμε ειδικά υλικά ώστε να καλύψουμε το κενό και να απορροφούν τα υγρά. Εντοπίσαμε το νεύρο, το "μαρκάραμε". Εντοπίσαμε τα άκρα για να μπορέσουμε σε δεύτερο στάδιο να τα ενώσουμε. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων. Ήρθαν και οι πλαστικοί χειρουργοί από το Παπανικολάου. Και αυτοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για τη δολοφονία της 39χρονης

Τέσσερις βολές από κυνηγετική καραμπίνα δέχθηκε στο σώμα της η 39χρονη, η οποία δολοφονήθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, από τον 36χρονο σύζυγό της, με τον τελευταίο να βάζει στη συνέχεια τέλος στη ζωή του στρέφοντας το όπλο στο στόμα του. Αυτό προέκυψε από την νεκροψία - νεκροτομή που ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ένα 24ωρο μετά την οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε στην Στρατονίκη Χαλκιδικής, όπου διέμενε το ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 39χρονη έφερε τραύματα στο πρόσωπο, στην πλάτη, στον τράχηλο, στον ώμο και στη δεξιά μασχάλη. Κατά πληροφορίες, υπέστη τρώση καρδιάς και είχε μεγάλη απώλεια αίματος από τη ρήξη του πνεύμονα, ενώ ο θάνατός της προκλήθηκε από τα συνδυαστικά τραύματα που έφερε και τη βαριά θωρακική κάκωση.

Η άτυχη γυναίκα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να αμυνθεί βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό της, ενώ ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται να την κυνήγησε για να την «αποτελειώσει» στο παιδικό δωμάτιο, μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιου τους. Ο ανήλικος υπέστη τραυματισμό από τα θραύσματα της καραμπίνας, υποβλήθηκε σε χειρουργείο και νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η κηδεία της μητέρας

Το παιδί βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς και δεν κινδυνεύει η υγεία του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας του θα γίνει σήμερα, Τρίτη (23/5), στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ