Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Κοτόπουλο γεμιστό με πέστο - Ένα φαγητό εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο (βίντεο)

Θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά

Για το πέστο

2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. φύλλα βασιλικού
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το κοτόπουλο

1.000 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά

1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι
Για το σερβίρισμα

φύλλα βασιλικού
πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το πέστο

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο χοντροκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και ο βασιλικός.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα φιλέτα εγκάρσια και τα ανοίγουμε. Δεν τα κόβουμε από τη μία άκρη στην άλλη.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνειά τους.
  • Κλείνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τα λαχανικά

  • Τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το κολοκύθι σε πλάγιες φέτες και τη μελιτζάνα σε πλάγιες λεπτές φέτες.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε δόσεις στην καυτή γκριλιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά, φύλλα βασιλικού, πιπέρι και ελαιόλαδο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ