Έξι χρόνια μετά λύθηκε το μυστήριο! Τι συνέβη με την έπαυλη Έλληνα επιχειρηματία στην Αγγλία - Γιατί την εγκατέλειψε ξαφνικά (βίντεο)

Έφυγε σε μία νύχτα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον μυστηριώδη Έλληνα ιδιοκτήτη μιας πολυτελούς έπαυλης έξω από το Λονδίνο, την οποία εγκατέλειψε ξαφνικά το 2017.

Ο 73χρονος Αθανάσιος Ταχμιτζής έφυγε απροσδόκητα από την επιβλητική έπαυλή του κοντά στο King’s Lamgely του Χερντφορντσάιρ το 2017, αφήνοντάς την άθικτη με όλα τα υπάρχοντά του, προκαλώντας τότε πολλές εικασίες σχετικά με το τι είχε συμβεί.

«Δεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο Έλληνας ιδιοκτήτης της έπαυλης»

Τώρα όμως, πηγές που μίλησαν στην Daily Mail αποκάλυψαν την αλήθεια πίσω από τη μυστήρια εξαφάνιση του Έλληνα επιχειρηματία. Συγκεκριμένα, οικογενειακές πηγές ανέφεραν στο βρετανικό μέσο πως εκείνη την εποχή ο Ταχμιτζής, γνωστός με το όνομα «Θάνος», έδινε μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από το σπίτι του χωρίς να ενημερώσει τα 5 παιδιά του λόγω μιας οικογενειακής διαμάχης.

Ο Ταχμιτζής ταξίδεψε στην Ελλάδα για ιατρική περίθαλψη. Σήμερα ζει μόνος του στην Αθήνα και έχει αναρρώσει, ενώ σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασχοληθεί με την πολυτελή περιουσία του, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει 2 εκατομμύρια λίρες.

Μια πηγή δήλωσε: «Δεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, αλλά έφυγε επειδή πάλευε με την υγεία του. Πολλές ανοησίες έχουν γραφτεί σχετικά με το γιατί έφυγε και έχουν υπάρξει πολλές τρελές θεωρίες. Αλλά η οικογένειά του θέλει απλώς να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις γελοίες εικασίες. Έφυγε με την πρόθεση να επιστρέψει και αυτό δεν έχει αλλάξει. Πριν από την αναχώρησή του, η ψυχική του υγεία υπέφερε πραγματικά λόγω του καρκίνου. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Δεν κοίταζε να συμμαζέψει το σπίτι επειδή η ζωή του είχε γίνει ένας αγώνας. Έτσι, αποφάσισε να φύγει μακριά. Απλά δεν έχει επιστρέψει ακόμα, αυτό είναι όλο».

Διαβάστε ακόμη: Μάρτιν Άμις: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας -Έπασχε από καρκίνο

Εξηγώντας γιατί δεν είπε τότε στην οικογένειά του για την ξαφνική του αναχώρηση από την έπαυλή του, η πηγή πρόσθεσε: «Υπήρχαν μεγάλες περίοδοι που δεν έβλεπε ούτε μιλούσε στα παιδιά του και έφυγε χωρίς να τους το πει. Είχαν πάντα μαι δύσκολη σχέση γιατί ο Θάνος είναι μια αρκετά ισχυρή προσωπικότητα που έχει πολύ φλογερό χαρακτήρα. Είναι ένας τυπικός παλιομοδίτης Έλληνας».

Ο χρόνος μοιάζει να έχει «παγώσει» στο εσωτερικό της έπαυλης

Όλα αυτά τα χρόνια διάφοροι έχουν μπει στην εγκαταλελειμμένη έπαυλη και έχουν τραβήξει φωτογραφίες από το εσωτερικό της. Στα δωμάτια του πολυτελούς ακινήτου, όλα μοιάζουν να έχουν «παγώσει» στη στιγμή που οι ένοικοί του αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν ξαφνικά. Ένα ρολόι χειρός ακουμπισμένο στο κομοδίνο, δίσκοι στο πικάπ, πιάτα στο τραπέζι σαν κάποιος να ετοιμάζεται να καθίσει για φαγητό και πανάκριβα ρούχα στις κρεμάστρες. Σε άλλες φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό της έπαυλης απεικονίζονται έπιπλα, διακοσμητικά, ακόμη και μια μισοτελειωμένη παρτίδα σκάκι σε ένα τραπέζι, γεγονός που έχει πυροδοτήσει φήμες σχετικά με το γιατί ο Ταχμιτζής έφυγε τόσο βιαστικά.

Τα μέλη της οικογένειας, πάντως, ισχυρίζονται πως έχουν κλαπεί από την έπαυλη αντικείμενα αξίας περίπου 150.000 λιρών. Μια πηγή αποκάλυψε στην Daily Mail: «Μόλις τα παιδιά έμαθαν ότι ο πατέρας τους είχε εγκαταλείψει την έπαυλη, στόχος τους ήταν να την ασφαλίσουν. Αλλά αυτό ήταν δύσκολο εξαιτίας όλης της δημοσιότητας που το περιβάλλει. Έχουν μπει πολλοί άνθρωποι εκεί μέσα. Έχουν προκληθεί πολλές ζημιές από αυτούς που εισήλθαν παράνομα και έχουν κλαπεί πολλά πράγματα».

Ποιος είναι ο Θάνος Ταχμιτζής

Ο Ταχμιτζής, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου από το 1999, έζησε εκεί για σχεδόν δύο δεκαετίες με τις δύο κόρες του και τουλάχιστον έναν από τους γιους του. Η σύζυγός του Σάρον, η οποία γεννήθηκε στη βόρεια Ουαλία, πέθανε σε ηλικία 52 ετών τον Μάιο του 2004, μετά από 32 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι απέκτησε τρεις γιους, τον 45χρονο Αλέξη, τον 43χρονο Νικόλα και τον 38χρονο Παύλο, καθώς και δύο κόρες, την 37χρονη Κριστιάνα και την 31χρονη Αλίσια.

Η πηγή δήλωσε στην Daily Mail: «Ήταν το οικογενειακό τους σπίτι, αλλά μετά τον θάνατο της Σάρον και αφότου έφυγαν τα παιδιά από αυτό, ο Θάνος έμεινε μόνος του. Τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα και αναρρώνει. Όταν θα είναι σε θέση να το κάνει, θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πουλήσει την έπαυλη».

Μεταξύ των θεωριών που έχουν κυκλοφορήσει από τότε που ο κ. Ταχμιτζής άφησε την έπαυλή του «να παγώσει στον χρόνο» είναι ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έγιναν στόχος της ρωσικής μαφίας ή ότι έπεσαν θύματα αιφνιδιαστικής διάρρηξης.

Τα αρχεία του Κτηματολογίου αποκαλύπτουν ότι το σπίτι ανήκει από το 1999 σε μια εταιρεία με την επωνυμία Ainhurst Enterprises Ltd, με διεύθυνση φροντίδας σε μια εταιρεία δικηγόρων στο Μπόρνμουθ του Ντόρσετ.

Διαβάστε ακόμη: Μελέτης Ηλίας: Οικογενειακή απόδραση με το γιο του στο Λονδίνο - Η φωτογραφία μπροστά στο London Eye

Η πηγή δήλωσε: «Είναι ακόμα ιδιοκτησία του Θάνου, αλλά είναι γέρος άνθρωπος και όλα είναι πολύ πιο δύσκολα γι' αυτόν. Αλλά είναι στο χέρι του να κάνει ό,τι θέλει με αυτό, δεν αφορά κανέναν άλλον».

Ο κ. Ταχμιτζής περιγράφηκε ως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος στην ακμή του είχε εκτεταμένα συμφέροντα σε ακίνητα σε όλο το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια οικογενειακή πηγή δήλωσε: «Κάποια στιγμή ήταν πολύ πλούσιος άνθρωπος και εξακολουθεί να είναι, αν και όχι στον ίδιο βαθμό. Είχε πολλά ακίνητα σε πολύ αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ