Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας μαγειρεύει: Mini κρουασανάκια βουτύρου - Για όλες τις ώρες!

Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε

ΥΛΙΚΑ
Για τα κρουασανάκια:

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακ. μαγιά
  • 8 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για την επικάλυψη:

  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κ.σ. γάλα

Για το σερβίρισμα:

  • 200 ml. γάλα
  • βρώμη, κατά βούληση
  • αποξηραμένα φρούτα, κατά βούληση

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κρουασανάκια:

  1. Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλεύρι, το αλάτι και τα 50 γρ. βούτυρο. Βάζουμε στο μίξερ τον γάντζο και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας το γάλα σιγά σιγά για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα γυάλινο σκεύος και καλύπτουμε με μεβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.
  3. Την επόμενη μέρα, τοποθετούμε στο παγωμένο βούτυρο μας ανάμεσα σε δυο λαδόκολες και με ένα πλάστη ανοίγουμε καλά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα τετράγωνο περίπου 15*15.
  4. Αφαιρούμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και σε μια αλεύρωμένη επιφάνεια την απλώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα τετράγωνο περίπου 25*25. Τοποθετούμε το τετράγωνα διαμορφωμένο μας βούτυρο επάνω στη ζύμη και σκεπάζουμε καλά με τις πλευρές που περισσεύουν για να μη βγει έξω το βούτυρο.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη μας ξανά και την ανοίγουμε με το πλάστη περίπου σε διαστάσεις 30*60.
  6. Διπλώνουμε το φύλλο κατά μήκος κατά 1/3 και κλείνουμε κι από την άλλη πλευρά το άλλο 1/3. Αφήνουμε να παγώσει για 30΄. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μια φορά. Μεταφέρουμε για τελευταία φορά στο ταψάκι, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη μας και κόβουμε σε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ. Στη συνέχεια κόβουμε διαγώνια δημιουργώντας μικρά ορθογώνια τρίγωνα.
  8. Τυλίγουμε κάθε μικρό τρίγωνο μας από τη βάση προς τη κορυφή του τριγώνου. Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε το κρόκο του αυγού με το γάλα και με ένα πινελάκι απλώνουμε πάνω σε κάθε κρουασανάκια μια μικρή ποσότητα.
  9. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος τοποθετούμε τα κρουασανάκια μας προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε για περίπου 1 ώρα με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 5 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ για δημητριακά προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη βρώμη, τα αποξηραμένα φρούτα και τέλος τα κρουασανάκια μας.

who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ