Κώστας Βαξεβάνης: Δεν θα κλείσω το Documento – Η εφημερίδα θα είναι δημοσιογραφικό ανάχωμα και σύμμαχος της κοινωνίας

Ο Κώστας Βαξεβάνης κρατά ανοιχτή την εφημερίδα Documento, τι ζήτησαν οι εργαζόμενοι

Στην απόφαση να μην κλείσει η εφημερίδα Documento κατέληξε ο εκδότης της, Κώστας Βαξεβάνης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Χθες, Τρίτη, στην πολύωρη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μην γίνουν απολύσεις και δήλωσαν πως θέλουν να παραμείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο Κ. Βαξεβάνης με επιστολή προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδουέβαζε τίτλους τέλους στην εφημερίδα.

«Η εφημερίδα τις τελευταίες μέρες πέρασε μια κρίση. Οι εσωτερικοί προβληματισμοί και αντιπαραθέσεις επιχειρήθηκε να γίνουν μοχλός όχι επίλυσης προβλημάτων, αλλά ο επίλογος της εφημερίδας. Για μια ακόμη φορά απέτυχαν. Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο Documento αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας. Η εφημερίδα, θα συνεχίσει λοιπόν να είναι αυτό που ήταν. Ένα δημοσιογραφικό ανάχωμα και ο σύμμαχος της κοινωνίας σε όσα έρχονται. Μια δέσμη φωτός στο σκοτάδι που επιβάλουν. Ένα Μέσο Ενημέρωσης καταξιωμένο διεθνώς, το οποίο θα απολογείται στη σπουδαιότητα αυτού του ρόλου και όχι σε μικροπρέπειες και τις σκοπιμότητες. Δεν είμαστε μια ακόμη εφημερίδα, αλλά δημοσιογραφική και κοινωνική ανάγκη», ανέφερε, στο άρθρο του, στο Documento, ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ