AFW: Μοναδικές δημιουργίες από την Δάφνη Βαλέντε - Η απίθανη συλλογή "Flora Graeca" με πρωταγωνιστές τα άνθη φυσικά! (φωτό)

Ένα λουλουδένιο fashion show

Εντυπωσιακά fashion shows, στυλ, λάμψη και μοναδικά highlights είχε η 2η μέρα της Athens Fashion Week! Το Πάρκο του Ελληνικού «έβαλε τα καλά του» και υποδέχτηκε τις μοναδικές δημιουργίες καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών και πλήθος προσκεκλημένων που τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση.

H δεύτερη μέρα του 32ου Athens Fashion Week περιελάμβανε φαντασμαγορικά fashion shows μεταξύ των οποίων ήταν κι εκείνο της Δάφνης Βαλέντε. Η επίδειξη μόδας έλαβε μέρος σε ένα ξεχωριστό σημείο μέσα στο πάρκο του Ελληνικού, The Hellinikon Experience Park στο εμβληματικό Hangar A – νεότερο διατηρητέο μνημείο της Πολιτικής Αεροπορίας.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική μόδα στο «The Ellinikon Experience Park»! Irene Angelopoulos & Celebrity skin (φωτό)

H Δάφνη Βαλέντε προτείνει οι γυναίκες να προβάλουν την θηλυκή τους πλευρά, φορώντας πλισέ, γλυπτά ρούχα σε αρχαιοελληνικές φόρμες, που θυμίζουν φυτά και λουλούδια της πατρίδας μας. Η έμπνευση για την συλλογή της, ήρθε από το σπάνιο βιβλίο Βοτανικής ‘Flora Graeca’ όπου καταγράφη, με υπέροχες ακουαρέλες, τον πλούτο της Ελληνικής χλωρίδας κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Σε μια παλέτα λουλουδένιων χρωμάτων η Δάφνη πλάθει με αγάπη επάνω στο γυναικείο σώμα τα πλισέ της υφάσματα, προσθέτοντας στοιχεία γλυπτικής και δημιουργεί μοναδικές φόρμες που κλέβουν την παράσταση με την λιτή κομψότητα τους.

Η συλλογή ‘Flora Graeca’ κάνει αντίσταση αισθητικής στο χάος που μας περιβάλλει και τονίζει την αναγκαιότητα σεβασμού προς τη φύση. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της Δάφνης Βαλέντε απόλαυσαν την συλλογή της στον κατάμεστο χώρο που είχε διαμορφωθεί στο Elliniko Experience Park στο πλαίσιο της Athens Fashion Week. Οι γλυκιές γεύσεις macaron από τα ταλαντούχα χέρια του Κρίτωνα Πουλή των Βon Bon Fait Maison είχαν γεύση τριαντάφυλλο και τα φυτά που στόλισαν τον χώρο της εισόδου ήταν δημιουργίες των ανθοπωλείων First Day και flowering.gr.

Διαβάστε ακόμη: Οι celebrities στο ντεφιλέ του Πάρη Βαλταδόρου - Από την Άντζελα Δημητρίου & την Κατερίνα Στανίση έως τη Ρούλα Κορομηλά & την Κατερίνα Στικούδη (φωτό - βίντεο)

Την επίδειξη μόδας της Δάφνης Βαλέντε άνοιξε η Όλγα Κοτλιδά και έκλεισε με τους χορευτικούς στροβιλισμούς της η Ίριδα Παπουτσή. Ενώ το ολόλευκο μίνι balloon νυφικό όταν ξεδιπλώθηκε αποκάλυψε ένα πολύχρωμο μάξι φόρεμα στα χρώματα των λουλουδιών. Έκπληξη της βραδιάς, όταν η σχεδιάστρια μόδας ανέβηκε στην πασαρέλα να χαιρετίσει τους προσκεκλημένους της με ένα πλακάτ που έγραφε "Not Just For Models Όχι Μόνο Για Μοντέλα" ακολουθούμενη από διακεκριμένες πελάτισσες της τονίζοντας ότι οι δημιουργίες της ταιριάζουν σε όλα τα σώματα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ