Η τιρκουάζ ποπλίνα της Βασίλισσας Μάξιμα με ασορτί σκουλαρίκια είναι η εμφάνιση του καλοκαιριού (φωτό)

Αυτό το χρώμα θα φορεθεί πολύ φέτος ...

Με αφορμή το εορταστικό δείπνο που προσφέρθηκε στο βασιλικό παλάτι στο Άμστερνταμ, στις 14 Ιουνίου 2023, η σύζυγος του βασιλιά Willem-Alexander, Maxima εμφανίστηκε φορώντας το «Ολλανδικό Κολιέ από Ζαφείρι Τιάρας». Ένα παλιό κολιέ μεταμορφώθηκε σε τιάρα πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια και η ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ολλανδία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς, η αγαπημένη royal επέλεξε να συνδυάσει τη χρυσή και μπλε μεταξωτή ποπλίνα της με την υπογραφή Claes Iversen με μια τιάρα από ζαφείρι, την «Ολλανδική Τιάρα από Ζαφείρι», την οποία φοράει πολύ σπάνια.

Αν και η Μάξιμα είναι γνωστή για τις "πολύχρωμες" εμφανίσεις της, παραμένει σταθερή στον ρόλο της και στον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στους συμπολίτες της. Έτσι, σε μια εποχή που η βιομηχανία της μόδας είναι μια από τις πιο ρυπογόνες δραστηριότητες στον κόσμο, η σύζυγος του βασιλιά Willem-Alexander υιοθετεί μια οικολογικά υπεύθυνη συμπεριφορά και δεν διστάζει να ανακυκλώνει κάποια από τα ρούχα της σε επίσημες εκδηλώσεις.

 

 

 

 

Συνοδευόμενη από ένα σετ που αποτελείται από ένα κολιέ, σκουλαρίκια και ένα βραχιόλι, αυτή η τιάρα κρύβει μια συναρπαστική ιστορία που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.

 

 

 

 

Αρχικά, ήταν ένα τσόκερ αποτελούμενο από διαμάντια και έντεκα ζαφείρια. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος Γ' στα τέλη του 19ου αιώνα, ήξερε ότι το κόσμημα ήταν φτιαγμένο για τη σύζυγό του Βασίλισσα Έμμα και της το έδωσε ως ένδειξη αγάπης. Αργότερα, η κόρη τους, Wilhelmine, "ερωτεύτηκε" το κολιέ και το φόρεσε πολλές φορές... ώσπου ο κοσμηματοπώλης Israël et Hoetig έφτιαξε για τον γάμο της, το 1901, ένα σετ από πέντε στολίδια σε σχήμα ζαφείρι και διαμάντι ενός ρόμβου. Θαμπωμένη από την ομορφιά του, η Wilhelmine τελικά το έδωσε στην κόρη της, Queen Juliana.

Διαβάστε ακόμη: Aνεπανάληπτη! Η Βασίλισσα Μάξιμα με boho διάθεση - H σατέν φούστα και το λευκό πουκάμισο, που μας άφησαν με το στόμα ανοικτό!

Από κολιέ μέχρι τιάρα
Για πρώτη φορά, έγιναν αλλαγές σε αυτό μακρύνοντάς το και μερικές φορές προσθέτοντας ένα μενταγιόν από ζαφείρι στο κέντρο
. Ένα μακρύ περιδέραιο που φόρεσε η Τζουλιάνα σε ένα από τα επίσημα πορτρέτα της το 1955. Όσο για τα γαμήλια στολίδια, τα οποία κληρονόμησε το 1962 με το θάνατο της μητέρας της Βασίλισσας Βιλχαμίν, τα αποσυναρμολόγησε για να δημιουργήσει μικρότερα κοσμήματα και να τα προσφέρει στις τέσσερις κόρες της.

Στο τελευταίο της επίσημο πορτρέτο το 1955, η βασίλισσα Τζουλιάνα φοράει τη μακριά εκδοχή του κολιέ προτού μεταμορφωθεί σε τιάρα δεκαετίες αργότερα.

Τα γαμήλια στολίδια με την υπογραφή του Ισραήλ και του Χοέτιγ και το κολιέ του βασιλιά Γουίλιαμ Γ' ταίριαξαν τόσο καλά που το 2009 έγινε προφανής η ιδέα να τους φέρουν μαζί για να φτιάξουν μια τιάρα. Και ήταν η πριγκίπισσα Μάργκρετ, αδερφή της πριγκίπισσας Βεατρίκης και θεία του βασιλιά Willem-Alexander που εγκαινίασε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα λίγο αργότερα. 

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Μάξιμα: Η super cute καλοκαιρινή της φούστα - Τα αξεσουάρ & τα απίθανα mules (φωτό)

Κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στο Μονακό το 2014, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, περιτριγυρισμένη από τον βασιλιά Wilhem-Alexander και τη σύζυγό του Maxima, φόρεσε την τιάρα.

Ένα κόσμημα τόσο σπάνιο όσο και συμβολικό, που σίγουρα θα φορέσει η πριγκίπισσα Catharina-Amalia τα επόμενα χρόνια, στα άξια βήματα των γυναικών της οικογένειάς της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ