Νεκρός ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας & χειρουργός Θέμης Ζεκερίδης - Τράκαρε ενώ πήγαινε σε συνέδριο

Τι ακριβώς συνέβη;

Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη στο ύψος της Αμφίπολης στις Σέρρες είναι ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός, Θέμης Ζεκερίδης.

Το δυστύχημα έγινε όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο δήμαρχος Δοξάτου συγκρούστηκε με φορτηγό, στο 27ο χλμ Μεσοράχης – Αμφίπολης. Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον δήμαρχο με μεγάλη δυσκολία και με σοβαρά κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διεκομίσθη σοβαρά τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Δράμας όπου υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο λίγο αργότερα υπέστη νέα ανακοπή στο νοσοκομείο και κατέληξε.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο δήμαρχος επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε την επίσης γιατρό σύζυγό του και την κόρη τους για να πετάξουν για τις ΗΠΑ. Ο ίδιος έφυγε για να παραστεί στην επιστημονική ημερίδα που θα γινόταν στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με τίτλο «Η πολιτιστική ταυτότητα του δήμου Δοξάτου και της περιοχής του», όπου θα απηύθηνε χαιρετισμό. Η ημερίδα ματαιώθηκε.

Ποιος ήταν ο Θέμης Ζεκερίδης

Ο δήμαρχος διετέλεσε διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ο Θέμης Ζεκερίδης ήταν πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και Εκπρόσωπος των γιατρών στην Ομοσπονδία, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας με έντονη επιστημονική δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών. Άσκησε Διοίκηση, για δύο περιόδους στο ΕΚΑΒ Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

Ήταν για έξι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ