Ύπνος - άσκηση - θετική σκέψη: Τα τρία συστατικά της επιτυχίας! - Πώς μας βοηθούν στην επαγγελματική & προσωπική μας ζωή;

Όταν δίνεις στο σώμα και στο μυαλό σου τα πράγματα που πρέπει για να υπερέχεις, θα ακολουθήσουν καλά αποτελέσματα

Μερικές φορές, όταν πρόκειται για την επιτυχία τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σας ζωή, εστιάζοντας στις πιο βασικές, απλές προτεραιότητες είναι το πιο ευεργετικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Όταν δίνεις στο σώμα και στο μυαλό σου τα πράγματα που πρέπει για να υπερέχεις, θα ακολουθήσουν καλά αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από το τι ελπίζετε να επιτύχετε ή να πετύχετε, υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία για την επιτυχία: ύπνος, άσκηση και θετική σκέψη. Παρακάτω, θα καλύψουμε το καθένα και θα συζητήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό.

1. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να έχει άφθονο ύπνο.

Στη σύγχρονη εποχή, πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που προκαλούν αυτό, με πρώτο να είναι η πολυάσχολη, αγχωτική ζωή που ζούμε. Όταν βρίσκεστε σε μια συνεχή κατάσταση άγχους, είναι εύκολο να βγάλετε έναν καλό ύπνο στο ντουλάπι και να τον ξεχάσετε.

Ομοίως, όταν έχετε μια μακρά, αγχωτική ημέρα, να χαλαρώσετε το μυαλό σας και να κοιμηθείτε μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Ο δεύτερος παράγοντας που προκαλεί έλλειψη ύπνου στη σύγχρονη εποχή είναι το τεχνητό φως, ειδικά το φως από ένα smartphone ή έναν υπολογιστή.

Πολλοί άνθρωποι περνούν, αργά τη νύχτα, ώρες στο τηλέφωνό τους ή τον υπολογιστή τους, μέχρι το λεπτό που προσπαθούν να κοιμηθούν. Αυτή η συνεχής πλημμύρα φωτός, όμως, μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας για να σκεφτεί ότι εξακολουθεί να είναι το φως της ημέρας, επιβραδύνοντας την παραγωγή μελατονίνης και καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο να κοιμηθείτε τη νύχτα.

Αν θέλετε να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε μέρα, είναι σημαντικό να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις και να ξεκουραστείτε. Συνιστώνται οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ και αυτός είναι σίγουρα ένας σημαντικός στόχος για να επιδιώξετε. Όταν αρχίζετε να νιώθετε αρκετό ύπνο κάθε βράδυ, ώστε το σώμα και το μυαλό σας να ανανεώνονται πλήρως την επόμενη μέρα, μπορεί να εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα που θα σας φέρει.

2. Ασκηση.

Η άσκηση αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας. Τα φυσικά οφέλη της άσκησης είναι καλά τεκμηριωμένα από διάφορες μελέτες. Ωστόσο, τα ψυχικά οφέλη της άσκησης είναι ασφαλώς αξιοσημείωτα επίσης. Αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η τακτική άσκηση στην εμπιστοσύνη, την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και πολλά άλλα.

Όταν ασκείστε, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες – “είναι οι ορμόνες υπεύθυνες για την καλή διάθεση” – και αυτές οι ενδορφίνες είναι σε θέση να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα θετικών ωφελειών καθώς προχωρά η ημέρα σας. Εκτός από την απελευθέρωση ενδορφινών, η τακτική άσκηση είναι σε θέση να ενισχύσει την εμπιστοσύνη σας, αλλάζοντας το σώμα σας και δείχνοντας ότι μπορείτε να χτυπήσετε τους στόχους σας, αν θέσετε το μυαλό σας σε αυτούς.

Τα φυσικά οφέλη της άσκησης σίγουρα αξίζουν τον κόπο επίσης. Όταν ασκείτε τακτικά το σώμα σας, θα έχετε περισσότερη ενέργεια, περισσότερη δύναμη και καλύτερη υγεία – όλα τα πράγματα που μπορούν να μεταφραστούν σε μεγαλύτερη επιτυχία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε, σήμερα.

3. Θετική Σκέψη.

Τέλος, πρέπει να σκεφτείτε θετικά. Υπάρχει ένα κίνητρο που λέει: «Είτε νομίζετε ότι μπορείτε είτε αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε, έχετε δίκιο». Με περισσότερους από έναν τρόπους, η προοπτική της ζωής ενός ατόμου συχνά μετατρέπεται σε μια αυτοτελής προφητεία. Όταν γεμίζετε το μυαλό σας με θετικές σκέψεις και αισιοδοξία, τα θετικά αποτελέσματα συνήθως ακολουθούν. Αντίθετα, όταν γεμίζετε το μυαλό σας με αρνητικές σκέψεις και απαισιοδοξία, τα αρνητικά αποτελέσματα συνήθως ακολουθούν, σύμφωνα με το awaken.gr.

Θετική σκέψη, είναι σαν καύσιμο για το μυαλό σας, οδηγώντας σας στην επιτυχία και σας βοηθήσα να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, παρά να τις αποφύγετε. Προκειμένου να έχετε μια νοοτροπία που προσφέρεται για επιτυχία, είναι σημαντικό να αρχίσετε να προσπαθείτε να έχετε μια θετική προοπτική σε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Στο τέλος, μπορεί συγκλονιστείτε από το πόσο θεαματικά θα είναι τα αποτελέσματα όταν κάνετε μια απλή αλλαγή. Η εύρεση της ευτυχίας στον εαυτό σας θα καθρευτιστεί σε ό,τι κάνετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ