Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατεία Συντάγματος - "Ζητάμε την εντολή του λαού για μια αυτοδύναμη Ελλάδα" (φωτό - βίντεο)

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Την τελευταία ομιλία πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Από μία πολυγωνική εξέδρα προκειμένου να έχει επαφή με όλους τους συγκεντρωμένους ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε μεταξύ άλλων τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες προκειμένου το κόμμα του να βγει αυτοδύναμο στις εκλογές. 

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί στο σημείο για να ακούσει τι έχει να πει δύο μέρες πριν τις κάλπες.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ

«Ζητάμε την εντολή του λαού για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, στην πρώτη συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα έπειτα από 14 χρόνια. Είμαστε στην τελική ευθεία, στην τελική προσπάθεια. Έως μεθαύριο στις 7 το απόγευμα, έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό και αντίπαλο τον εφησυχασμό, είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες πρώτα να ψηφίσουν την Κυριακή και μετά να συνεχίσουν την ημέρα τους.

Όπως τον Μάιο ανατρέψαμε την απλή αναλογική με την κοινή λογική, τόνισε, έτσι και τώρα με την πολιτική ωριμότητα, θα διασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα, υπογράμμισε. Ο πήχης είναι ψηλά, σας καλώ να τον ξεπεράσουμε, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος. Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε, υπογράμμισε. 

Και προσέθεσε: «Στις 21 Μαΐου ψηφίσαμε και νικήσαμε μαζί, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί».

«Αυτή η ανοιχτή προοδευτική παράταξη εκπροσωπεί πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΝΔ είναι πίσω στη νέα γενιά;» διερωτήθηκε, «φωτογραφίζοντας» όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται όσο η οικονομία αναπτύσσεται. Επέμεινε για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και κατώτατο στα 950. Το τέλος επιτηδεύματος σταδιακά καταργείται, υπογράμμισε.

mitsotakis-maketa1

5917790

5917822

Σημείωσε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, την τοξικότητα και τον διχασμό και επιβράβευσαν την σκληρή δουλειά και κυρίως το αποτέλεσμα. «Μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Τα λάθη αντιμετωπίζονται, μόνο όταν εντοπίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τους στόχους για τη νέα τετραετία, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας. Μίλησε για προσλήψεις στο ΕΣΥ, ξεκαθάρισε ότι όλοι στο Δημόσιο θα αξιολογούνται, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο φράχτης στον Έβρο, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν -κάνοντας ειδική αναφορά στα Rafale, τις φρεγάτες Belh@rra και τα F-35.

Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα, όχι τα άλλα κόμματα, υπογράμμισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, ανήκει σε ένα παρελθόν που οι πολίτες απέρριψαν, σημείωσε, τονίζοντας οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες, επέμεινε, όπως είχε πει και στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, χθες Πέμπτη. Προειδοποίησε, δε, ότι πολλές φωνές δεξιότερα της ΝΔ, που διεκδικούν είσοδο στη Βουλή μπορεί να μην σημαίνουν πολυφωνία, αλλά κακοφωνία.

«Σας καλώ για μία μέρα να φέρουμε πολιτικό καύσωνα, να χτυπήσουμε 40άρια» είπε τέλος, στέλνοντας μήνυμα για την Κυριακή. «Πάμε με ψηλά το βλέμμα και με τα πόδια στο έδαφος, στις 26 σηκώνουμε τα μανίκια για να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα».

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ