Ο Μπαράκ Ομπάμα υποκλίθηκε στην μαγειρική τελειότητα του Λευτέρη Λαζάρου - Τι ετοίμασε ο σπουδαίος σεφ για τον πρώην πλανητάρχη (βίντεο)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποθέωσε την ελληνική κουζίνα

Ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου ήταν αυτός που ανέλαβε να ετοιμάσει το γεύμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τη χώρα μας. Ο κ. Λαζάρου μίλησε στον ANT1 γι' αυτή του την εμπειρία και περιέγραψε όλα όσα είχε το μενού που γεύτηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση, και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο, το μεσημεριανό του γεύμα», είπε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

Ο Λευτέρης Λαζάρου συνέχισε περιγράφοντας το μενού που ετοίμασε για τον Μπάρακ Ομπάμα: «Ήταν ριζότο με κρόκο κοζάνης και γαρίδες. Φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες και το γλυκό ήταν με φράουλες. Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30΄ δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος. Το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να χώσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα μας».

 

 

Κλείνοντας, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε όσα του είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετά το γεύμα, λέγοντας: «Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πώς τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφο η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της και τα τοπικά της προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο μας και η τιμή είναι εξίσου μεγάλη».

Ο κ. Λαζάρου ανέβασε στα social media μία φωτογραφία από την συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, την οποία συνόδευσε με την ακόλουθη λεζάντα:  «Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής. Δίπλα μου πάντα οι συνεργάτες μου, @komninosmouflouzelis @theodorosmoisidis @hlektra9 @gerthymn».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ