Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: «Κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα χρόνια» - Ανδρουλάκης, όχι άλλα 4 χαμένα χρόνια, Κουτσούμπας πιο ψηλά το ΚΚΕ (βίντεο)

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

 

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 2 και Κουντουριώτου 1Α ψήφισε στις 10:30 την Κυριακή (25/6) ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στις εκλογές «κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα χρόνια».

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη.

Tον Αλέξη Τσίπρα περίμεναν έξω από το σχολείο υποστηρικτές του κόμματός του οι οποίοι τον χειροκροτούσαν ενώ κάποιες γυναίκες του έδωσαν λουλούδια.

«Κρίνεται η ποιότητα της Δημοκρατίας»

«Στη σημερινή τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα κρίνεται ποιος και πώς θα κυβερνήσει» επεσήμανε αναφερόμενος στις εκλογές σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο.

«Κρίνεται δηλαδή η ζωή μας τα επόμενα χρόνια αλλά κρίνεται και η ποιότητα της Δημοκρατίας» σημειώσε.

«Κρίνεται αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μία κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη Δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα και εάν θα έχουμε και ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και να παίξει έναν ρόλο εξισορροπητικό στο σύστημα το πολιτικό και τη Δημοκρατία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής Δημοκρατία αύριο» συμπλήρωσ κλείνοντας.

 

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια, στο πολιτικό μας σύστημα

Κάλεσμα σε κάθε ελληνίδα και σε κάθε έλληνα δημοκράτη και προοδευτικό, όπως είπε πολίτη, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 431 εκλογικό τμήμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

« Καλώ κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα, κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη ότι κι αν επέλεξε στις 21 Μαΐου, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη σ' αυτή τη νέα της πορεία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι « είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια στο πολιτικό μας σύστημα, με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και με μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση, που επιλογές της καθημερινά αποδομούν το κοινωνικό κράτος».

Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι « από τη δική μας πλευρά, δεσμεύομαι ότι θα είμαστε η δύναμή του μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο με αγώνες, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους, τις ανάγκες τους» και πως « η δημοκρατική παράταξη όσο πιο ισχυρή είναι σήμερα το βράδυ, θα υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη απέναντι στην συντήρηση, απέναντι στην αναξιοκρατία, απέναντι στην αδιαφάνεια τα επόμενα χρόνια».

 

 

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να ψηφίσει και σε αυτές τις εκλογές, όπως έκανε και την 21η Μαΐου στο Αρκαλοχώρι, είχε και συμβολισμό, καθώς το σχολείο στο οποίο ψήφισε λειτουργεί σε κοντέινερ, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ενώ πληγέντες κάτοικοι της περιοχής, επίσης εξακολουθούν να ζουν σε οικίσκους.

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ να πάει πολύ πιο ψηλά, για να υπάρξει ισχυρή λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Kαλή δύναμη σε όλους και όλες, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, είναι η μέρα των εκλογών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απόψε το βράδυ, πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί, για να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πολύ πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση 100% και στη Βουλή και στους ερχόμενους λαϊκούς αγώνες» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο).

 

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κυριάκος Βελόπουλος: «Οι πολίτες να σκεφτούν λογικά» – Μπήκε σε λάθος εκλογικό τμήμα

Στο 637 εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης ψήφισε λίγο μετά τις 12:00 την Κυριακή (25/6) για τις εθνικές εκλογές ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στις κάμερες ζήτησε από τους πολίτες της Ελλάδας «να σκεφτούν λογικά, να σκεφτούν ελληνικά» ενώ φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο μπήκε καταλάθος σε λάθος εκλογικό τμήμα.

«Έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα πατριωτικό, εθνικό, ελληνικό, λαϊκό και να πουν τα μεγάλα ”όχι”. Μόνο με τα μεγάλα ”όχι” μεγάλωσαν οι Έλληνες» σημείωσε.

«Να σκεφτούν μέσα στο παραβάν ένα λεπτό παραπάνω» επεσήμανε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και συμπλήρωσε «είμαι σίγουρος πως μονόδρομος είναι η ψήφος στην Ελληνική Λύση».

Ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης  – «Ψήφο ψήφο φτάνουμε στον στόχο μας»

Στο Παλαιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ψηφίζει στο 1072ο εκλογικό τμήμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αχιλλέως 34.

Μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη βρέθηκε και η κόρη του, Ξένια.

 

Ψήφισε στου Γκύζη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στου Γκύζη ψήφισε στις 11:15 την Κυριακή (25/6) για τις εθνικές εκλογές της χώρας μας η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου.

Εξερχόμενη από το σχολείο η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε: «Με πολλή χαρά ψήφισα και εγώ. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα».

«Είναι η ευκαιρία μας, είναι η στιγμή μας. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Να μην αφήσουμε την ευκαιρία μας. Να μην αφήσουμε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια. Πάμε με χαμόγελο, πάμε με αισιοδοξία, πάμε με αγάπη και με δύναμη» δήλωσε κλείνοντας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ