Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δημήτρης Παπαστεργίου: Από δήμαρχος Τρικάλων στην ψηφιακή ολοκλήρωση της χώρας - Ποιος είναι ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναλαμβάνει το έργο να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση του κράτους, όπως άλλωστε είχε περιγράψει και ο προκάτοχός του Κυριάκος Πιερρακάκης  προεκλογικά

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε και αρκετά νέα ονόματα παίρνουν θέση, ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος εγκαταλείπει τη δημαρχία στα Τρίκαλα, γιατί διορίστηκε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1973 στα Τρίκαλα, όπου και μεγάλωσε. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια. Συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ καθώς και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις.

Το 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, λαμβάνοντας πτυχίο το 1996. Επίσης, σπούδασε δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικάλων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%.[3]

Ως δήμαρχος Τρικάλων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος – εκπρόσωντας τον Δήμο Τρικάλων – στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τρικάλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2002 και του Οκτωβρίου 2006. Υπηρέτησε από τον Ιανουάριο του 2003 έως τον Δεκέμβριο του 2010.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ