Έξυπνα tips για να διακοσμήσουμε ένα λευκό δωμάτιο: Λεπτομέρειες από ξύλο ή γυαλί, διαφορετικές υφές, ζεστός φωτισμός (φωτό)

Για να δείχνει σικάτο χωρίς να το «βαρύνουμε»

Το λευκό χρώμα στο σπίτι - είτε πρόκειται για την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι - είναι τάση στην διακόσμηση, ενώ παράλληλα δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο.

Ωστόσο αν και θεωρητικά ως ένας «λευκός καμβάς» είναι πιο εύκολο να διακοσμηθεί ίσως να μας μπερδεύει το design του αφού το ζήτημα δεν είναι να υπερφορτώσουμε τον χώρο μας, αλλά να βρούμε εκείνες τις λεπτομέρειες που θα τον κάνουν να δείχνει μοντέρνος, σικάτος αλλά και ταυτόχρονα ζεστός.

 

 

 

 

 

Έτσι ψάξαμε και βρήκαμε ορισμένα tips που θα μας βοηθήσουν στο να φτιάξουμε το ολόλευκό μας δωμάτιο χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτούμε, αλλά και κρατώντας παράλληλα την επιθυμητή μίνιμαλ διάθεση. Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν είναι να παίξουμε με διαφορετικά φινιαρίσματα και υλικά σε λευκές αποχρώσεις.

 

 

Παραδείγματος χάρη μπορούμε σε αντίθεση με τους λευκούς ματ τοίχους και το ξύλινο πάτωμα να τοποθετήσουμε ένα βελούδινο καναπέ, ένα λευκό βερνικωμένο τραπέζι ή ξύλινες καρέκλες.

Ακόμα όμως σύμφωνα με το thespruce.com θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε έπιπλα και διακοσμητικά από διαφορετικές περιόδους και στυλ.

 

 

Την ίδια ώρα εύκολα πετυχαίνει κανείς την αντίθεση με το βάλει διαφορετικές υφές. Από τα ριχτάρια του καναπέ, μέχρι τα μαξιλάρια, τα χαλιά και τις κουρτίνες, παρόλο που όλα μπορεί να είναι σε ανάλογες αποχρώσεις θα «δείξουν» περισσότερο αν έχουν άλλη υφή μεταξύ τους.

 

 

 

Ιδιαίτερα σημαντικός στην διακόσμηση - οποιοδήποτε και αν είναι το στυλ μας - είναι ο φωτεισμός αφού αλλάζει όλο το δωμάτιο. Έτσι σκεφετείται να βάλετε λάμπες που να εκπέμπουν πιο θερμό φως.  Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα φυτά, είτε αυτά είναι ψεύτικα, είτε όχι θα δέσουν υπέροχα με το λευκό σας δωμάτιο και θα φέρουν την φύση μέσα στο σπίτι σας.

 

 

 

Για να κάνουμε ωστόσο πιο «ζεστό» το δωμάτιο θα μπορούσαμε κάλλιστα να χρησμιοποιήσουμε διακοσμητικά και λεπτομέρειες από ξύλο, κάτι που είναι πολύ ωραία ιδέα και για τις εξοχικές κατοικίες. Την ίδια ώρα ένα τραπεζάκι από γυαλί ή μάρμαρο, αλλά και ένας μεγάλος μεταλλικός καθρέφτης θα δώσει στον χώρο μια πιο πολυτελή αίσθηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ