Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Τυροπιτάκια με απίστευτο φύλλο και τέλεια γέμιση - Πρέπει να τα φτιάξετε

Έχουν τέλεια γέυση...

Συστατικά

300 γρ. φέτα

200 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. δυόσμο

πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

120 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες

400 ml ηλιέλαιο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ρίγανη, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε από τη μεγάλη πλευρά λωρίδες περίπου 5 εκ.
  • Βάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια.
  • Ανακατεύουμε σε μια κούπα 20 γρ. αλεύρι με 1 κ.σ. νερό για να δημιουργήσουμε μια κόλλα για τα φύλλα μας.
  • Στο τελευταίο κομμάτι του φύλλου απλώνουμε την κόλλα, κλείνουμε το τυροπιτάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τυροπιτάκια.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο.
  • Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Εναλλακτικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με δυόσμο.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ