20 πανέμορφες ιδέες για διακόσμηση στο μπαλκόνι, την βεράντα, τον κήπο - Αχ καλοκαιράκι ήρθες πάλι! (φωτό)

Εάν έχετε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον δουλέψτε με αυτό

Μπορεί όλο αυτό το διάστημα λόγω lockdown και λόγω χειμώνα να κλειστήκαμε μέσα στο σπίτι, ωστόσο πλέον η άνοιξη έχει έρθει και το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά.

Έτσι έχει είναι η ώρα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε τα μπαλκόνια, τους κήπους και τις αυλές μας ώστε να μπορέσουμε να τα ευχαριστηθούμε τους επόμενους μήνες.

Φαναράκια, ένα όμορφο σαλόνι με έπιπλα εξωτερικού χώρου, φυτά, ακόμα και ένα τζάκι - αν διαθέτουμε τον χώρο - είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι, σύμφωνα με το mydomaine.com οι 20 αυτές πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσουμε τα μπαλκόνια, τις αυλές και τους κήπους μας:

 

1. Δημιουργήστε ένα δεύτερο σαλόνι

©ROBBIE MAYNARD INTERIORS

Πρέπει να σκεφτόμαστε την αυλή μας «σαν ένα οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο στο σπίτι, μόνο που τα έπιπλα πρέπει να είναι ανθεκτικά» για να αντέξουν τις καιρικές συνθήκες λέει h interior designer, του Robbie Interiors, Robbie Maynard.

2. Βάζουμε φυτά

© ROBBIE MAYNARD INTERIORS

Άλλο ένα Tip από την designer είναι να φέρουμε όσο περισσότερη ζωή γίνεται στον χώρο μας. Πώς θα το πετύχουμε αυτό;

«Πολύχρωμα φυτά σε διαφορετικές γλάστρες και ανθοφόρες θα δημιουργήσουν ένα όμορφο σημείο» λέει η Maynard.

3. Μια εστία φωτιάς

© ASHLEY LIBATH DESIGN

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ανανεώσουμε την αυλή μας και σίγουρα πιο οικονομικός από το να βάλεις τζάκι αφού μπορούμε να κάνουμε και DIY κατασκευές.

«Απλά φροντίστε να επιλέξετε ένα που να κρύβει τη δεξαμενή προπανίου μέσα» συμβουλεύει η interior designer.

 4. Σκεφτείτε τον περιβάλλοντα χώρο

© KIMBERLEY SELDON

Εάν έχετε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, δουλέψτε με αυτό.  Διατηρήστε την διακόσμηση ουδέτερη ώστε το μάτι να εστιάζει στην όμορφη φύση που σας περιβάλλει.

 

 

5. Δημιουργήστε έναν κήπο

© KELLY MARTIN INTERIORS

Όσοι ζουν στην πόλη δεν έχουν χώρο για έναν κανονικό κήπο ωστόσο μπορούμε να φτιάξουμε μια μικρότερη εκδοχή.

Η Kelly Martin, επικεφαλής του Kelly Martin Interiors, έφτιαξε ένα μικρό υπερυψωμένο κουτί από ξύλο και δημιούργησε έτσι τον δικό της μικρό κήπο.

 

 

5. Κάντε τον χώρο σας ζεστό

© ETCH DESIGN GROUP

Πρέπει να συνδυάσουμε την αισθητική με την άνεση. Για αυτό διαλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν όμορφα με τον χώρο σας αλλά και που είναι πρακτικά και σας βολεύουν.

 

6. χωρίστε την αυλή σας σε περιοχές

© ETCH DESIGN GROUP

Αν είστε τυχεροί και έχετε μεγάλη αυλή μπορείτε να την χωρίσετε. Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο για το μπαρ, έναν για να απολαμβάνετε το φαγητό σας και ένα για να χαλαρώνετε με τον καφέ σας.

7. Επικεντρωθείτε σε ανοιχτά, «αέρινα» χρώματα

© KAREN B. WOLF INTERIORS

Διαλέξτε αποχρώσεις που σας κάνουν χαρούμενους. Αέρινα μπλε χρώματα, πράσινο αλλά και έντονα neon είναι μερικές καλές ιδέες αν και πρέπει να σκεφτείτε πάλι τον περιβάλλοντα χώρο και πως η διακόσμηση θα ταιριάζει με αυτόν.

 

8. Επικεντρωθείτε στο τραπέζι 

© KAREN B. WOLF INTERIORS

Σκεφτείτε πρώτα απ ολα πώς χρησιμοποιείτε τον υπαίθριο χώρο σας. Αν τρώτε κυρίως εκεί τότε επενδύστε σε ένα όμορφο και γερό τραπέζι που θα σας κρατήσει για χρόνια, αν πάλι περνάτε περισσότερο χρόνο στο να κάθεστε τ΄΄οτε επικεντρωθείτε στον καναπέ και τις καρέκλες.

 

 

10. Προσθέστε ένα χαλί


© ASR DESIGN STUDIO

Η interior designer του ASR Design Studio, Ariel Richardson θεωρεί τα χαλιά εξωτερικών χώρων ένα “βασικό κομμάτι” για την διακόσμηση.

 

 

11. Φτιάξτε έναν χώρο για χαλάρωση

© METAL AND PETAL

Μαξιλάρια, ριχτάρια, μια ξαπλώστρα, μια άνετη καρέκλα είναι μερικά από τα όσα μπορείτε να προσθέσετε στον χώρο σας. «Διασκεδάστε το βάζοντας  fun patterns και χρώματα που μπορούν εύκολα να αλλαχθούν για την εκάστοτε περίσταση» λέει η Richardson.

 

 

12. Βάλτε ένα τζάκι

© BRANDON ARCHITECTS

Ο Fernando Wong από το γραφείο Fernando Wong Outdoor Living Design λέει ότι ένα τζάκι θα «κρατήσει ζεστό τον χώρο σας όταν αρχίσει να κάνει κρύο».

 

13. Σκεφτείτε τόσο τον εσωτερικό, όσο και τον εξωτερικό χώρο

© LMD ARCHITECTURE

Όταν σχεδιάζετε έναν χώρο πρέπει να σκεφτείτε τόσο το έξω, όσο και το μέσα ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους και να μην φαίνεται σαν να είναι άλλο σπίτι.

14. Προσθέστε ένα μπαρ

© STUDIO JOHN SHARP

Φτιάξτε τον τέλειο χώρο για να απολαμβάνετε τα κοκτέιλ σας βάζοντας ένα κανονικό μπαρ ή και ένα μικρό τύπου μπαρ - καροτσάκι.

15. Φτιάξτε μια μικρή όαση από φυτά

© STUDIO JOHN SHARP

«Μια ποικιλία από γλάστρες και φυτά σε διαφορετικά σχέδια, σχήματα και χρώματα θα δώσει βάθος στον χώρο σας και θα τον κάνει ΄πιο ενδιαφέρον» λέει η Richardson.

 

 

16. Δεν ξεχνάμε την ατμόσφαιρα

© STUDIO JOHN SHARP

Η Richardson συμβουλεύει επίσης να επικεντρωθούμε στον φωτισμό και να προσθέσουμε κεριά και φαναράκια που θα ομορφύνουν το μέρος.

 

 

17. Δημιουργήστε πολλαπλούς χώρους για να κάθεστε 

© SHANNON EDDINGS INTERIORS

Η Shannon Eddings από το Shannon Eddings Interiors μας συμβουλεύει να δημιουργήσουμε πολλαπλούς χώρους ακόμα και αν δεν έχουμε ιδιαίτερα μεγάλη αυλή ή κήπο, ωστέ να όταν υποδεχόμαστε κόσμο να χωράνε όλοι, αλλά και εμείς οι ίδιοι να μπορούμε να καθόμαστε άνετα.

18. Βάλτε έργα τέχνης και πίνακες στους τοίχους

© SHANNON EDDINGS INTERIORS

Ένα καθρέφτης, ένας πίνακας θα ομορφύνουν το μπαλκόνι ή την αυλή σας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον υπαίθριο χώρο μας άλλωστε, όπως και το εσωτερικού του σπιτιού μας.

 

 

19. Επικεντρωθείτε στο να φτιάξετε τον περιβάλλοντα χώρο

© FERNANDO WONG OUTDOOR LIVING DESIGN 

Αφιερώστε ορισμένο από τον χρόνο σας στο να φυτέψετε δέντρα και λουλούδια που θα ομορφύνουν αυτόματα τον χώρο. 

20. Προσθέστε πολύχρωμες πινελιές

© METAL AND PETAL

Μην φοβηθείτε να παίξετε με τα  χρώματα. Ένα έντονο πράσινο για παράδειγμα στις καρέκλες ή σε κάποιο άλλο έπιπλο ή αντικείμενο θα «δέσει» πολύ ωραία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ