Πούλησαν νοθευμένα ναρκωτικά στον εγγονό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο- Ποια ουσία τον «έστειλε» (φωτό)

Από υπερβολική δόση φαιντανύλης πέθανε ο εγγονός του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, όπως υποστηρίζει η μητέρα του.

Η συντετριμμένη Ντρένα ισχυρίστηκε στο Instagram ότι κάποιος πούλησε στον γιο της, Λεάντρo, νοθευμένα ναρκωτικά.

«Κάποιος του πούλησε χάπια που είχαν φαιντανύλη, παρότι το γνώριζε», απάντησε η κόρη του Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε σχόλιο που τη ρωτούσε πώς πέθανε ο γιος της.

Ο Λεάντρο πέθανε την Κυριακή, όταν το άψυχο σώμα του βρέθηκε σε μια καρέκλα δίπλα σε λευκή σκόνη μέσα σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος της Νέας Υόρκης.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

 

 

Τι είναι η φαιντανύλη;

Η φαιντανύλη είναι ένα συνθετικό οπιοειδές, πενήντα φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη, είχε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο του το SkyNews. Ως συνταγογραφούμενο φάρμακο, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του έντονου πόνου, με τρόπο παρόμοιο με τη μορφίνη.

Η φαιντανύλη που διακινείται παράνομα, συνήθως παρασκευάζεται μέσα σε εργαστήρια και πωλείται με τη μορφή σκόνης και όχι σε χάπια, όπως η φαρμακευτική φαιντανύλη.

 

 

Η φαιντανύλη είναι τόσο ισχυρή που τα όρια της δόσης που μπορεί να σκοτώσει είναι δυσδιάκριτα. Η φαιντανύλη καταστέλλει την αναπνοή και δρα ακόμα και σε δόσεις πολύ μικρότερες σε σχέση με άλλα οπιοειδή.

Οι έμποροι ναρκωτικών αναμειγνύουν τη φαιντανύλη με ηρωίνη, κοκαΐνη, MDMA και μεθαμφεταμίνη προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Χωρίς να γνωρίζει κάποιος ότι το ναρκωτικό του έχει αναμειχθεί με φαιντανύλη, μπορεί να πάρει κατά λάθος υπερβολική ποσότητα.

Η υπερβολική δόση φαιντανύλης προκαλεί επιβράδυνση ή διακοπή της αναπνοής, περιορίζοντας την ποσότητα του οξυγόνου που φτάνει στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κώμα, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ή ακόμα και στο θάνατο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ