Τοpwoman η Μαρία Σκλαβενίτου: Πρόεδρος του μεγαλύτερου σούπερ μάρκετ της Ελλάδας, χαμηλό προφίλ για την Πειραιώτισσα - πρότυπο ηγεσίας, σε όμιλο με 31.000 προσωπικό (φωτό)

 Παράδειγμα ηγεσίας, διοίκησης και διαχείρισης....

Η Μαρία Σκλαβενίτου αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα γυναικείας ηγεσίας σε έναν όμιλο, όπως ο όμιλος Σκλαβενίτη κινούμενος με διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχοντας καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της απαιτητικής εξαγοράς του Μαρινόπουλου πριν από λίγα χρόνια. 

Η Μαρία Σκλαβενίτου ηγείται της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας λιανεμπορίου, κάτι που από μόνο του αποτελεί επίτευγμα.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Facebook/Elias Georgakis

Ο κύκλος εργασιών κινείται στα 2,5 δισ. ευρώ και αυξάνεται με την κατάκτηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και μεριδίων αγοράς. Συγχρόνως το νέο μεγάλο εταιρικό σχήμα απασχολεί 21.000 ανθρώπους, αποτελώντας τον μεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα.

Δείτε επίσης: 

Το who is who της

Γεννημένη στο Κερατσίνι και μεγαλωμένη στον Πειραιά

Τα αδέρφια Σκλαβενίτη, γεννήθηκαν στο Κερατσίνι και μεγάλωσαν στον Πειραιά. Πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια στο Πασαλιμάνι και τη Φρεαττύδα. 

Οικογένεια Σκλαβενίτη: Θέτει τις βάσεις για να αποτελέσει τη νέα ηγέτιδα  δύναµη της αγοράς σούπερ µάρκετ | Fortunegreece.com

Η ίδια αποτελεί μέλος της δεύτερης γενιάς της επιχείρησης που ίδρυσαν το 1954 οι Γιάννης και Σπύρος Σκλαβενίτης και ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος και αρχικά ασχολήθηκε με το χονδρεμπόριο. Το πρώτο της σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης” δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα, το 1969 στην περιοχή του Περιστερίου. 

Mε καταγωγή από τη Λευκάδα, η οικογένεια Σκλαβενίτη και ειδικότερα ο παππούς, Γεράσιμος Σκλαβενίτης, δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην εισαγωγή ξυλείας και στην εξαγωγή κρασιών από το 1920 και ύστερα.

 

Η μεγάλη μάχη για τα 9,4 δισ. του λιανεμπορίου | Ειδήσεις για την Οικονομία  | newmoney

Στις αρχές του 1940 ο Γιάννης και ο Σπύρος Σκλαβενίτης συνέχισαν να ασχολούνται με το εμπόριο, καθότι διέθεταν στην αγορά κεχρί, κανναβούρι και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης που διοχετεύονταν στην Κεντρική Αγορά. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η οικογένεια δημιούργησε το 1965 την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών, με την ονομασία ΤΗΛΕΞΥΠ.  

Η Μαρία Σκλαβενίτου ακολουθεί με ευλάβεια την ίδια φιλοσοφία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της που βρίσκονται στο τιμόνι της κραταιάς επιχείρησης, δουλεύοντας αθόρυβα και γνωρίζοντας όλες τις πλευρές της αγοράς και του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Συγκίνησε η Μαρία Σκλαβενίτη! | Εφημερίδα Κοινωνική | Νέα Πειραιάς

koinoniki

Αποφεύγει το φως της δημοσιότητας, με εξαίρεση την παρουσία της παλαιότερα σε μία κοινή συνέντευξη – παρουσίαση σε περιοδικό μαζί με τον Στέλιο και τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη, στο πλαίσιο τότε των Most Admired Companies στην Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ