Royal γάμος! Ο πρίγκιπας Amaury παντρεύτηκε την αγαπημένη του Pélagie - Δείτε εντυπωσιακές φωτό από την τελετή (βίντεο)

Ένας απόγονος των βασιλιάδων της Γαλλίας παντρεύεται την απόγονο ενός Γάλλου προέδρου!

Το Château de Sully, προπύργιο των Δούκων της Ματζέντα, γιόρταζε αυτό το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023!

 

 

Ο λόγος για τον πρίγκιπα Amaury de Bourbon-Parme, απόγονο των ηγεμόνων της Πάρμα, οι οποίοι ήταν απόγονοι των βασιλιάδων της Γαλλίας, που παντρεύτηκε την Pélagie de Mac Mahon, αδελφή του δούκα της Ματζέντα και απόγονος του Γάλλου Προέδρου Πατρίς ντε Μακ Μαχόν, στον Καθεδρικό Ναό του Autun. Πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μέλη της δυναστείας και οι ευγενείς της Αυτοκρατορίας παρευρέθηκαν σε αυτόν τον πολυτελή γάμο στη Βουργουνδία.

 

 

Η Pélagie είναι απόγονος του προέδρου Patrice de Mac Mahon, ο οποίος είναι απόγονος ευγενούς ιρλανδικής οικογένειας. Γερουσιαστής της Αυτοκρατορίας, Patrice de Mac Mahon είχε γίνει Δούκας της Ματζέντας από τον Ναπολέοντα Γ' προτού εκλεγεί πρόεδρος το 1873. Η Pélagie και ο σύζυγός της έχουν πολλούς κοινούς προγόνους, ενώ έχει και αυτή την Ορλεάνη μεταξύ των προγόνων της, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Louis-Philippe του 1ου.

 

 

Όλα τα καθεστώτα της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν σε αυτόν τον εξαιρετικό γάμο
Ο πρίγκιπας Amaury de Bourbon-Parme, δισέγγονος του Robert  του 1ου της Πάρμα,
του τελευταίου ηγεμόνα του Δουκάτου της Πάρμα, είναι μακρινός ξάδερφος του δούκα. Ο Amaury είναι επίσης απόγονος του βασιλιά Christian IX της Δανίας και απόγονος του κλάδου των Bourbons της Ορλεάνης, μέσω της προ-προγιαγιάς του, Marie d'Orléans.

Ο Amaury και η Pélagie είχαν πραγματοποιήσει πολιτικό γάμο το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 στο δημαρχείο του Sully. Ένα κόκκινο αυτοκρατορικό λεωφορείο είχε πάει τους καλεσμένους στο δημαρχείο, υπό τον ήχο των γκάιντων που θυμίζουν τη μητρική Σκωτσέζικη καταγωγή της νύφης. Ο αρραβώνας γιορτάστηκε στις 25 Μαρτίου στο κάστρο Megginch στη Σκωτία.

Μεταξύ των βασιλικών προσκεκλημένων και συγγενών ήταν ο αρχιδούκας Carl-Christian και η αρχιδούκισσα Marie Astrid της Αυστρίας, ο πρίγκιπας Jean του Λουξεμβούργου και η κόμισσα Diane de Nassau, ο δούκας και η δούκισσα της Πάρμα, ο δούκας και η δούκισσα της Καλαβρίας, ο δούκας και η δούκισσα του Noto, ο πρίγκιπας και Η πριγκίπισσα του Schaumburg-Lippe, ο αρχιδούκας Αλέξανδρος της Αυστρίας, ο πρίγκιπας Joachim και η πριγκίπισσα Yasmine Murat, ο πρίγκιπας Johan-Wenzel και η πριγκίπισσα Felicitas του Λιχτενστάιν και ο πρίγκιπας Charles-Henri de Lobkowicz.

Ο πρίγκιπας Amaury de Bourbon-Parme έγινε γνωστός από νεαρή ηλικία. Γιος του πρίγκιπα Καρόλου-Εμμανουήλ, πολύ αναμεμειγμένος στους μοναρχικούς κύκλους, είναι ένας από τους εργάτες του επαναπατρισμού της καρδιάς του Λουδοβίκου XVII στο Σεν Ντενί, το 2004. Ο Amaury είναι πλέον πτυχιούχος διαχείρισης ξενοδοχείων από το Glion Institute στο Montreux. Ενδιαφερόμενος για τις νέες τεχνολογίες, έχει εργαστεί στο εξωτερικό και από το 2018 είναι Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος διεθνούς ανάπτυξης της Sun Group Global. Η Pélagie απέκτησε MBA από το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και είναι διευθύντρια μιας εταιρείας συμβούλων διαχείρισης στο Λονδίνο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ