Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: "Κανένα ελαφρυντικό" στους 12 κατηγορούμενους - Η πρόταση της εισαγγελέως (βίντεο)

Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονάι του Άλκη Καμπανού, χωρίς ελαφρυντικά η πρόταση, αναμονή για τις ποινές

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθεί η χορήγηση ελαφρυντικών στους 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ που δικάζονται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

«Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν επιλεκτικά. Ομολόγησαν όχι τις πράξεις τους αλλά την παρουσία τους εκεί. Δεν είπαν ούτε καν ότι άγγιξαν τον Άλκη. Αυτό δείχνει τη στάση τους. Η συγνώμη που είπαν ήταν ξερή λέξη», δήλωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάπα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του GR Times, διά των δικηγόρων τους και οι 12 κατηγορούμενοι ζήτησαν μείωση της επικείμενης ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 133 ΠΚ περί ποινικής μεταχείρισης νεαρών (κάτω των 25 ετών) δραστών που λογίζεται ως ελαφρυντικό. Όλοι, εκτός από τον 1ο, ζήτησαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς όλοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Τέσσερις (1ος, 2ος, 3ος και 9ος) ζήτησαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και οι υπόλοιποι το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ένοχοι ομόφωνα και οι 12 κατηγορούμενοι - Αποδοκιμασίες και ένταση στην αίθουσα (βίντεο)

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι 7 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του Άλκη και 5 για συνέργεια. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Α.Β., με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκαν ένοχοι 5 και για συνέργεια 7.

Κατά πλειοψηφία (5-2) ο ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ., με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι για συνέργεια. Οι δύο τακτικές δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι η πράξη έπρεπε να χαρακτηριστεί ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι και οι 12 για συμπλοκή, οι 10 για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες και για οπλοφορία, οι 7 για οπλοχρησία.

Στη συνέχεια αναμένεται η σχετική απόφαση του δικαστηρίου και ακολουθεί η απόφαση επί των ποινών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ