Καλοκαιρινή εκδρομή στη Σαμοθράκη: 6 ημέρες / 5 νύχτες - Απόδραση στο μυστηριώδη επίγειο παράδεισο με τα κρυστάλλινα νερά!

Κλείστε γρήγορα το πακέτο σας!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

6 μέρες με πούλμαν Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Πύργοι Γκατελούζι - Αρχαιολογικός Χώρος - Βάθρες της Γριάς- Χώρα – Καταρράκτες του Φονιά - Καμαριώτισσα - Κομοτηνή - Καβάλα. Διαμονή  σε ξενοδοχεία 3*  με ημιδιατροφή. 

Οι αναχωρήσεις είναι: 18/8, 13/9

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Ξάνθη
Αναχώρηση νωρίς το πρωί (05:30) για την μεγάλη γη, την Θράκη. Άφιξη στο αγαπημένο ξενοδοχείο μας Z PALACE 5* στη Ξάνθη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ μπουφέ δείπνο και ξεκούραση.

2η ΜΕΡΑ
Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη
Απολαυστικό πρωινό και σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης – μια από τις ομορφότερες της Βόρειας Ελλάδας - όπου κατοικούσαν πλούσιοι καπνέμποροι της εποχής, Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Ανηφορίζοντας στα καλντερίμια, θαυμάζουμε μέγαρα και αρχοντικά το ένα ωραιότερο απ’ το άλλο. Συνεχίζουμε για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, με το Δημοτικό της Πάρκο, το Νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τα ερείπια των δύο τζαμιών. Χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και μεταφορά στο λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Σαμοθράκη. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας SAMOTHRAKI VILLAGE HOTEL 3* και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα στον Προφήτη Ηλία

3η ΜΕΡΑ
Πύργοι Γκατελούζι - Αρχαιολογικός Χώρος - Βάθρες της Γριάς
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για επίσκεψη στους Πύργους Γκατελούζι και το Μυστηριακό Περιβάλλον του Αρχαιολογικού Χώρου (περιπατητική εκδρομή). Συνεχίζουμε για τις βάθρες της Γριάς, το φυσικό σπα μέσα στα πλατάνια και μετά θα απολαύσουμε σε τοπική ταβέρνα το περίφημο κατσικάκι Σαμοθράκης και άλλες τοπικές γεύσεις. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γλυκό «πίσσα και πούπουλα» που έγινε παγκόσμια γνωστό από το Lonely Planet. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

4η ΜΕΡΑ
Χώρα – Καταρράκτες του Φονιά - Καμαριώτισσα
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στη Χώρα. Η Χώρα απέχει 6 χλμ. από το λιμάνι και την κοσμούν πλακόστρωτες πλατείες, περιποιημένα καταστήματα, απόκρυφα καλντερίμια και επιβλητικά απομεινάρια από τα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Τα δίπατα σπίτια εντυπωσιάζουν. Ιδίως τα εκλεκτά δείγματα των “αϊτσένιων” οικιών, δηλαδή αυτών με την επίπεδη χωματένια στέγη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ‘Φαράγγι του Φονιά με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Η επόμενη στάση μας είναι η Καμαριώτισσα. Γραφικό επίνειο, που οφείλει την ονομασία της στο εικόνισμα της Παναγίας από τις Καμάρες, που φυλάσσεται στην ομώνυμη εκκλησία. Στο ακρωτήρι δίπλα στη μικρή λιμνοθάλασσα - υδροβιότοπο του Αγ. Ανδρέα δεσπόζουν οι ανεμογεννήτριες. H Καμαριώτισσα είναι κατά την καλοκαιρινή περίοδο κέντρο του κοσμοπολίτικου νησιού και αποκαλείται το μαργαριτάρι του βόρειου Αιγαίου. Εκεί, υπάρχει ελεύθερος χρόνος για δείπνο στο νησί με το μεγάλο γαστρονομικό πλούτο.

5η ΜΕΡΑ
Ελεύθερη μέρα – Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή
Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για ξεκούραση στο ξενοδοχείο ή σε κάποια κοντινή παραλία. Αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα μεταβούμε στην Κομοτηνή. Άφιξη στο ANATOLIA HOTEL 3*, τακτοποίηση και το βράδυ δείπνο.

6η ΜΕΡΑ
Κομοτηνή - Καβάλα - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση, νωρίς το πρωί για την πανέμορφη και ηλιόλουστη πόλη της Καβάλας και αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ