ΣΥΡΙΖΑ: Στις 3 Σεπτεμβρίου διαρκές συνέδριο - Στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου η εκλογή προέδρου (βίντεο)

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή για τις ημερομηνίες, παραιτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης από την Πολιτική Γραμματεία

Αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης για την διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Μετά την πρώτη ψηφοφορία για τον οδικό χάρτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αντέδρασε έντονα, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι στην αίθουσα υπήρχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήταν όμως μέλη της ΚΕ.

Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το προεδρείο αποφάσισε να βγουν τα μη μέλη του οργάνου και η ψηφοφορία διεξήχθη ονομαστικά από τον κατάλογο.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, πέρασε η συμβιβαστική πρόταση για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο.

Το αποτέλεσμα ήταν 159 υπέρ, 89 κατά, 3 άκυρα/λευκά και 48 ήταν απόντες. Αυτό μεταφράζεται σε 65%-35% σε ποσοστό.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι προβλέπει η συμβιβαστική πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι η συμβιβαστική πρόταση προέβλεπε πως οι δύο γύροι των εκλογών να διενεργηθούν στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, αποσκοπώντας στο να έχουν τελειώσει οι σχετικές διαδικασίες και το κόμμα να «προλάβει» τη ΔΕΘ, έχοντας ήδη νέο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα συμβιβαστική πρόταση προβλέπει:

3 Σεπτεμβρίου: διαρκές συνέδριο
10 Σεπτεμβρίου: Α’ γύρος εκλογών
16 Σεπτεμβρίου: Β’ γύρος εκλογών

Το Σάββατο κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΚΕ. 

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά την αποχώρηση Τσίπρα, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, πρότεινε να βγουν καινούργια όργανα. Πάντως, ο κ. Σπίρτζης παραμένει στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς η απόφασή του αφορά μόνο τη θέση που κατείχε στο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ