Έτσι έγινε το δέρμα του κολυμβητή Ross Edgley μετά από 33 ώρες στο νερό - Προσπάθησε να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ και έπαθε θερμοπληξία

Η προσπάθειά του διακόπηκε λόγω των «βάναυσων συνθηκών» που προκάλεσαν πολλά προβλήματα

 

Ο Ross Edgley που λατρεύει τις περιπέτειες έδειξε τις επιπτώσεις της προσπάθειας να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συνεχή κολύμβηση σε λίμνη. 

Ο Βρετανός ήλπιζε να κολυμπήσει 171 χιλιόμετρα ασταμάτητα στη λίμνη Trasimeno, κοντά στην Περούτζια, στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα.

Ο κ. Edgley, 37 ετών, από το Grantham του Lincolnshire, εγκατέλειψε την κολύμβηση 106 μιλίων (171 χλμ. ) στη λίμνη Trasimeno, κοντά στην Περούτζια, στην Ιταλία μετά από 70 χιλιόμετρα.

Είπε το Σάββατο ότι η προσπάθεια διακόπηκε λόγω «θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και νεφρική βλάβη».

Η προηγούμενη προσφορά ρεκόρ του στο Λοχ Νες της Σκωτίας, έληξε με τον ίδιο στο νοσοκομείομ, αναφέρει το BBC.

«Γρήγορη ενημέρωση: Ήσασταν απίστευτοι, αλλά δυστυχώς αυτό το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες απειλούσαν να φτάσουν το ρεκόρ των 48°C κατά τόπους (η θερμοκρασία του νερού στους 33°C κατά τόπους), πράγμα που σήμαινε ότι η κολύμβηση έπρεπε να επιχειρηθεί κάτω από αρκετά βάναυσες συνθήκες.

Η περιπέτεια διακόπηκε περίπου στα 70 χιλιόμετρα λόγω θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και βλάβη των νεφρών. Πάω να ξεκουραστώ και να φάω πίτσα, αλλά ήθελα να σας πω ευχαριστώ πολύ», έγραψε ο Edgley στο Instagram.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Ross Edgley επιχειρεί να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης. Το 2022 κολύμπησε γύρω από το Λοχ Νες για 59 ώρες (ή 79 χιλιόμετρα), αλλά αναγκάστηκε και πάλι να αποσυρθεί από την πρόκληση για ιατρικούς λόγους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ