Καλοκαίρι στην Μαδαγασκάρη: Λεμούριοι, πανύψηλα δέντρα Μπαομπάμ, τροπικά δάση, κολύμπι & καταδύσεις - Ένα ταξίδι όνειρο

Αναχωρήσεις: 11/8, 6/10, 10/11

Λεμούριοι, πανύψηλα δέντρα Μπαομπάμπ, τροπικά δάση, εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί, πεζοπορίες, κολύμπι, καταδύσεις: η Μαδαγασκάρη είναι ένας προορισμός ονείρου!

Η Μαδαγασκάρη είναι ένα νησιωτικό κράτος της νοτιοανατολικής Αφρικής στον Ινδικό ωκεανό, με πρωτεύουσα την Ανταναναρίβο. Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο είναι ένας τόπος με στοιχεία ασιατικά και αφρικανικά, που εκπλήσσει με τις πολλές του όψεις. Βαθειά ριζωμένες δοξασίες, τα ταμπού ή fady, αποτελούν μέρος του πολιτισμού των Μαλγάσιων, οι οποίοι είναι μείγμα αφρο-ασιατικής προέλευσης. Το νησί φημίζεται για τον καφέ, το ζαχαροκάλαμο, το πράσινο πιπέρι και την αρωματική βανίλια, αλλά και για την μοναδική άγρια φύση του.

Σε αντίθεση με τα γειτονικά νησιά του Ινδικού ωκεανού (Μαυρίκιο, Ρεϋνιόν, Κομόρες) η Μαδαγασκάρη δεν έχει ηφαιστειακή καταγωγή, αλλά χρωστάει την ύπαρξή της στην αποκόλληση και μετακίνηση των τεκτονικών πλακών του γήινου φλοιού. Καθώς αποκόπηκε από την ανατολική ακτή της Αφρικανικής ηπείρου πριν από περίπου 160 εκατομμύρια χρόνια, η πανίδα και η χλωρίδα της εξελίχθηκαν σε απομόνωση. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν θηλαστικά (εμφανίστηκαν περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια αργότερα), γι' αυτό και απουσιάζει η τυπική αφρικανική πανίδα. Εκτός από τις νυχτερίδες που μπορούσαν να πετάξουν από την Αφρική, δεν υπάρχει στην Μαδαγασκάρη ούτε ένα είδος από τα θηλαστικά που συναντά κανείς σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη.

Από τα χιλιάδες είδη φυτών και ζώων που φιλοξενεί περίπου το 80% είναι ενδημικά - ακόμα και το 65% των πουλιών είναι ενδημικά. Τα τεράστια τροπικά δάση του νησιού θεωρούνται αληθινό Eldorado για τους ερευνητές και τους επιστήμονες - ούτε καν τα μεγάλα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής δεν μπορούν να συναγωνιστούν την τεράστια ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας της Μαδαγασκάρης.

Τα δάση αυτά προσφέρουν έναν μοναδικό βιότοπο για κάποιους οργανισμούς, αναφέρει το manessistravel

Οι λεμούριοι, τα ζώα-σύμβολα του νησιού (θηλαστικό διαφόρων ειδών, ποικίλων μορφών και μεγεθών - από τον μεγάλο sifaka μέχρι τον μικροσκοπικό νυκτόβιο aye-aye) και τα 40 διαφορετικά είδη χαμαιλέοντα είναι μερικά από τα περίεργα πλάσματα που κατοικούν σε αυτό το εξωτικό βασίλειο της φύσης, ενώ λόγω της απομόνωσης της χώρας, έχουν αναπτυχθεί εδώ και αιώνες αξιοσημείωτα είδη δέντρων, όπως το Μπαομπάμπ (Baobab), το δένδρο-σύμβολο της Μαδαγασκάρης, το λεγόμενο "upside-down tree", με 6 ενδημικά είδη. Για τη μοναδική βιοποικιλότητα που παρουσιάζει το νησί, οι οικολόγοι το αποκάλεσαν "Όγδοη Ήπειρο".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜMΑ & ΤΟΝ ΙΜΟΚΑΤAΛΟΓΟ ΣΕ PDF

Οι Πτήσεις με Ethiopian Airlines

14 μέρες στο Ανταναναρίβο, Πάρκο Περέιρας, Αντασίμπε/Εθνικό Πάρκο Περινέ, Πάρκο με Λεμούριους, Αντσιράμπε, Αμποσίτρα, Ρανομαφάνα, Φιανταραντσόα, Αμπαλαβάο, Ρανοχίρα, Εθνικό Πάρκο Ίσαλο, Ιλακάκα, Τουλεάρ, Ίφατι. Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* με ημιδιατροφή.

14 ημέρες / 12 νύχτες

από2690€/ ανά άτομο

manessistravel

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1ηΜΕΡΑ

    Αθήνα - Ανταναναρίβο

    Συνάντηση στο αεροδρόμιο αργά το βράδυ της προηγούμενης μέρας και μεταμεσονύχτια πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο ή Τάνα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων στο κέντρο του νησιού. Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τη λίμνη Ανοσύ, Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

  • 2ηΜΕΡΑ

    Ανταναναρίβο - Πάρκο Περέιρας - Αντασίμπε/Εθνικό Πάρκο Περινέ

    Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στο περίφημο Πάρκο Περέιρας, όπου θα δούμε μερικά από τα σπανιότερα είδη χαμαιλεόντων, καθώς και άλλα ενδημικά είδη της χώρας. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Περινέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο θα κάνουμε μια βόλτα με τον τοπικό ξεναγό του πάρκου κατά μήκος του δρόμου αναζητώντας διάφορα νυκτόβια ζώα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 3ηΜΕΡΑ

    Αντασίμπε/Εθνικό Πάρκο Περινέ - Ανταναναρίβο

    Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης στο πάρκο θα αναζητήσουμε τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι - το μεγαλύτερο είδος λεμούριου - καθώς και άλλα είδη αυτού του ζώου-συμβόλου της Μαδαγασκάρης, χαμαιλέοντες, πολλά είδη πουλιών κλπ. Επιστροφή στην Ανταναναρίβο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 4ηΜΕΡΑ

    Ανταναναρίβο - Πάρκο με Λεμούριους - Αντσιράμπε, Περιήγηση

    Πρωινή αναχώρηση για το πάρκο με τους λεμούριους, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης και φιλοξενεί 9 είδη αυτού του αξιαγάπητου ζώου της χώρας. Συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή μας μέσα από καταπράσινους ορυζώνες, γρανιτένια βουνά και μικρά παραδοσιακά χωριά, με προορισμό την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε από Νορβηγούς λουθηρανούς..

  • 5ηΜΕΡΑ

    Αντσιράμπε - Αμποσίτρα - Ρανομαφάνα/Εθνικό Πάρκο

    Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στην Αμποσίτρα, πόλη γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτα της φυλής Ζαφιμανίρι (Zafimaniry), που ειδικεύονται στην τεχνική της μαρκετερί και σε κατασκευές ξύλινων αντικειμένων κάθε είδους. Επίσης, εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεταξωτά από την Σοατανάνα και τις γύρω περιοχές. Στο κέντρο της πόλης, απέναντι από τον Καθεδρικό ναό, βρίσκεται...

  • 6ηΜΕΡΑ

    Ρανομαφάνα - Φιαναραντσόα

    Πρωινή επίσκεψη με έναν καλά εκπαιδευμένο φυσιοδίφη στο υπέροχο Εθνικό Πάρκο Ρανομαφάνα με το ορεινό τροπικό δάσος και την εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά είδη (λεμούριοι κλπ. και περισσότερα από 100 είδη πουλιών, 68 από τα οποία εμφανίζονται μόνο στη Μαδαγασκάρη). Η περίπου 3ωρη πεζοπορία μας μέσα από στενά και τραχιά δασικά μονοπάτια απαιτεί όμως καλή φυσική κατάσταση. Αφού δούμε και τους καταρράκτες Αντριαμαμοβόκα του ποταμού Ναμοράνα που διασχίζει το πάρκο, θα αναχωρήσουμε για την Φιαναραντσόα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μαδαγασκάρης και πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 7ηΜΕΡΑ

    Φιανταραντσόα - Αμπαλαβάο - Πάρκο Άντζα - Ιχόσι - Ρανοχίρα

    Πρωινή αναχώρηση για το Αμπαλαβάο, όπου θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό, μάλλον πρωτόγονο για έναν δυτικό επισκέπτη, εργοστάσιο χαρτιού Ανταϊμόρο - ένα χαρτί φτιαγμένο από τον φλοιό του δέντρου Havoha - σύμφωνα με μια μέθοδο που πιθανότατα άφησαν οι Άραβες. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τον 7ο αιώνα ένα αραβικό καράβι ναυάγησε στη νοτιοανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης και η ντόπια..

  • 8ηΜΕΡΑ

    Ρανοχίρα, Εθνικό Πάρκο Ίσαλο

    Η πρωινή μας πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο είναι πραγματικά συναρπαστική! Τραχείς ψαμμιτικοί ορεινοί όγκοι με παράξενους σχηματισμούς, φαράγγια, πεδιάδες, μια φυσική "πισίνα" για να δροσιστούμε, εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά φυτά, λεμούριους διαφόρων ειδών και πολλά άλλα ζώα της περιοχής, θα μας προσφέρουν εικόνες μοναδικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 9ηΜΕΡΑ

    Ρανοχίρα - Ιλακάκα, Ορυχείο Εξόρυξης Ζαφειριών - Βοτανικός Κήπος Αντσοκάι - Τουλεάρ - Ίφατι

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα δούμε τους περίφημους τάφους της φυλής Μαχαφάλι (Mahafali) με τις ιδιαίτερες διακοσμήσεις, καθώς και τα αλλόκοτα δέντρα μπαομπάμπ, που τα κλαδιά τους μοιάζουν με ρίζες δέντρου. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο χωριό Ιλακάκα για να επισκεφθούμε ένα ορυχείο εξόρυξης ζαφειριών και λίγο αργότερα στον Βοτανικό Κήπο Αντσοκάι με το 90% των...

    Περισσότερα

    24x24

  • 10ηΜΕΡΑ

    Ίφατι, Ελεύθερη μέρα

    Ημέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε στην υπέροχη παραλία με τα καταγάλανα νερά του Ινδικού, να επιδοθείτε σε διάφορα θαλάσσια σπορ - κολύμπι με αναπνευστήρα ή και καταδύσεις στον κοραλλιογενή ύφαλο, σερφ κλπ. - να κάνετε βόλτες στην γύρω περιοχή και να απολαύσετε δροσιστικά κοκτέιλ στη σκιά ενός κοκκοφοίνικα.

  • 11ηΜΕΡΑ

    Ίφατι, Ελεύθερη μέρα

    Ημέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε στην υπέροχη παραλία με τα καταγάλανα νερά του Ινδικού, να επιδοθείτε σε διάφορα θαλάσσια σπορ - κολύμπι με αναπνευστήρα ή και καταδύσεις στον κοραλλιογενή ύφαλο, σερφ κλπ. - να κάνετε βόλτες στην γύρω περιοχή και να απολαύσετε δροσιστικά κοκτέιλ στη σκιά ενός κοκκοφοίνικα.

  • 12ηΜΕΡΑ

    Ίφατι - Τουλεάρ - Ανταναναρίβο (Πτήση)

    Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τουλεάρ και επιβίβαση στην πτήση για Ανταναναρίβο. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 13ηΜΕΡΑ

    Ανταναναρίβο - Πτήση για την Αθήνα

    Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

  • 14ηΜΕΡΑ

    Αθήνα

    Άφιξη την Αθήνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ