Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που του προσφέρουν 400 εκ. ευρώ για 1 χρόνο - Οι Σαουδάραβες το τερμάτισαν στις επιταγές μαμούθ (φωτό & βίντεο)

Ανίατη φαντάζει πλέον η κατάσταση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τον Κιλιάν Μπαπέ.

O ποδοσφαιριστής έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το 2024, ενώ ο σύλλογος τον απέκλεισε από την περιοδεία σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα γιατί υποψιάζεται ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη σεζόν 2024-25, οπότε και θα λήξει επίσημα η συνεργασία του.

Για να αποφευχθεί η απώλεια ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο χωρίς το παραμικρό οικονομικό όφελος, ο παριζιάνικος σύλλογος έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Σαουδική Αραβία, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα που προσελκύει πολλούς κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, αεροσκάφος και κείμενο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού ιστότοπου RMC Sport υπάρχει ήδη μια συγκλονιστική προσφορά, τόσο για τον σύλλογο όσο και για τον παίκτη.

Μια πρόταση που θα μπορούσε να λύσει δύο προβλήματα: τη βούληση της πρωταθλήτριας Γαλλίας να αποκομίσει αρκετά χρήματα από την πώληση του Μπαπέ κι αυτή του Γάλλου επιθετικού να  αποφύγει να παραμείνει «όμηρος» του σημερινού συλλόγου του.

Η Αλ Χιλάλ, όπου μετακόμισαν οι Καλίντου Κουλιμπαλί και Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, φέρεται να έχει υποβάλει πρόταση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταγραφή, που έγινε ήδη αποδεκτή από την Παρί Σεν Ζερμέν και 400 εκατομμυρίων για τον Μπαπέ, για ένα μόνο χρόνο συμβολαίου.

Εν ολίγοις μια λύση-γέφυρα, που θα εμπόδιζε την ιδιοκτησία του Κατάρ να μην εισπράξει τίποτα από τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή της, για τον οποίο πλήρωσε 180 εκατομμύρια το 2017 στη Μονακό, όταν δεν είχε κλείσει ακόμη τα 19 του.

Μόλις λήξει το πολύ πλούσιο συμβόλαιο με την Αλ Χιλάλ, ο Μπαπέ θα μπορούσε να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2024, σύμφωνα με τη θέλησή του.

Μια χρονιά στη Σαουδική Αραβία, όπου θα υπήρχε μια πραγματική μονομαχία γενεών με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, θα βοηθούσε τον Γάλλο να αποφύγει μια πολύ μεγάλη και εξαντλητική διελκυστίνδα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μια διαμάχη που θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε μια σεζόν στο περιθώριο, με κίνδυνο να παίξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας με πολύ λίγα λεπτά στα πόδια του, αν υπάρξουν κι αυτά, σε περίπτωση που η Παρί συνεχίσει τη σκληρή γραμμή της.

Τέλος, ο σύλλογος φαίνεται επίσης ότι έδωσε στον Μπαπέ τελεσίγραφο για να αποδεχτεί την προσφορά από τη Σαουδική Αραβία έως την 31η Ιουλίου, ώστε να έχει αρκετό χρόνο για να αξιοποιήσει στο έπακρο τα 200 εκατομμύρια της Αλ Χιλάλ για να ενισχύσει την ομάδα που προπονεί ο Λουίς Ενρίκε.

Η μπάλα λοιπόν περνάει στο τερέν του Μπαπέ, ο οποίος θα πρέπει να επιλέξει αν θα συνεχίσει για ένα χρόνο μένοντας στο σπίτι του και περιμένοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης ή θα μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, θα μαζέψει χρήματα, θα παίξει μια σεζόν και μετά θα προσγειωθεί στο «Μπερναμπέου», όπου τον περιμένει εδώ και χρόνια ο Φλορεντίνο Πέρεθ…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ