Καλοκαίρι σε Μόναχο - Νυρεμβέργη: 7 ημέρες/ 6 νύχτες - Ο ρομαντικός δρόμος μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια της ονειρεμένης πόλης (φωτό)

Μοναδική ευκαιρία!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

7 μέρες αεροπορικώς σε Μόναχο - Νυρεμβέργη, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Ομπεραμεργκάου, Νταχάου Ρότενμπουργκ, Νέρντλινγκεν, Μπάμπεργκ, Βίρτσμπουργκ (Χέρενχιμζεε, Μπερχτεσγκάντεν/Αλατωρυχείο, Λίμνη Κένιγκζε)   Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

Οι αναχωρήσεις είναι: 8,22,29/7, 5,12,19,26/8

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Μόναχο - Νυρεμβέργη, Περιήγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SKY EXPRESS για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για το μεσαιωνικό κόσμημα της Φρανκονίας, τη Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με την αναγέννηση, την θρησκευτική μεταρρύθμιση, τις επιστήμες και τον ουμανισμό κατά τον 15ο και 16ο μ.Χ. αιώνα. Κυριότερος εκπρόσωπος της εποχής αυτής, ήταν ο Άλμπρεχτ Ντύρερ, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, χαράκτες και θεωρητικούς της Αναγέννησης. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με την περίφημη "Δίκη της Νυρεμβέργης", που σηματοδότησε το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου με την καταδίκη κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή της οχύρωση, θα δούμε το επιβλητικό σύμπλεγμα κτιρίων του Δημαρχείου στην ιστορική πλατεία Marktplatz, καθώς επίσης και τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο Kaiserburg. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH NURNBERG 4* (www.nh-hotels.com). Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Νυρεμβέργη - Ρόττενμπουργκ - Νέρντλινγκεν - Νυρεμβέργη
Πρωινή αναχώρηση για να διασχίσουμε τμήμα του περίφημου Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας με προορισμό την παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ που δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Τάουμπερ και αποτελεί ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα σταθούμε μπροστά στα παραμυθένια, χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θα θαυμάσουμε το αναγεννησιακό Δημαρχείο και θα απολαύσουμε την επιβλητική θέα από τον μεσαιωνικό Πύργο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, καφέ ή για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του Ιερού του Αγίου Αίματος, καθώς και να κάνετε μια σύντομη βόλτα πάνω στα τείχη για να θαυμάσετε την μοναδική οχύρωση της πόλης. Συνεχίζουμε για το Νέρντλινγκεν (Nördlingen), μία από τις τρεις πόλεις της Γερμανίας, που εξακολουθεί να περικλείεται από ένα ολοκληρωμένο τείχος (οι άλλες δύο είναι το Rothenburg ob der Tauber και το Dinkelsbühl). Η αστραφτερή αρχιτεκτονική της Βαυαρικής αυτής πόλης κρύβει ένα μυστικό …πολλών καρατίων, το οποίο θα ανακαλύψουμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας. Επιστροφή το απόγευμα στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Νυρεμβέργη - Μπάμπεργκ - Βίρτσμπουργκ - Νυρεμβέργη
Πρώτη στάση της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στο κεντρικό πρατήριο (Outlet) της Adidas. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη "Ρώμη της Φρανκονίας", το μαγευτικό Μπάμπεργκ, που είναι κτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία, περιτριγυρισμένο από επτά λόφους. Αποτέλεσε θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο για περισσότερους από 5 αιώνες, ενώ τα 1.300 και πλέον ιστορικά κτίρια της πόλης και τα υπέροχα κανάλια της γειτονιάς της "Μικρής Βενετίας" συνέβαλαν στην ένταξή της πόλης στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (1993). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την μοναδική γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό κτίσμα του παλαιού Δημαρχείου, τον Καθεδρικό ναό (10ου-13ου αιώνα) - έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία, καθώς και το παλαιό και νέο Ανάκτορο (Alte και Neue Residenz). Στο Μπάμπεργκ θα βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Συνεχίζουμε για το μοναδικής ομορφιάς Βίρτσμπουργκ (Würzburg), που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν. Ευρισκόμενο στο βορειοδυτικό άκρο της Βαυαρίας, αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία (ή το τέλος), καθώς και την μεγαλύτερη πόλη του περίφημου Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας. Από το ορόσημο της πόλης, το κάστρο του Marienberg, που αποτέλεσε την κατοικία των Πριγκίπων-Επισκόπων για περισσότερα από 500 χρόνια, μέχρι και το Πανεπιστήμιο, η πόλη περιβάλλεται από εντυπωσιακούς αμπελώνες, οι οποίοι την καθιέρωσαν ως μια από τις σημαντικότερες στάσεις για τους λάτρεις του κρασιού. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει το παλάτι Residenz, ένα υπέροχο μπαρόκ αριστούργημα του αρχιτέκτονα Μπάλθασαρ Νόιμαν (Balthasar Neumann), μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα σημαντικότερα παλάτια ολόκληρης της Γερμανίας. Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνεται από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Κίλιαν, το παλιό Δημαρχείο, την Κεντρική Αγορά, και τα πολλά ιστορικά κτίρια και μουσεία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις περίφημες ποικιλίες κρασιών της περιοχής και να κάνετε μια βόλτα στην παλιά πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μάιν, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Επιστροφή στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ
Νυρεμβέργη - Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Νταχάου - Μόναχο, Περιήγηση, Ανάκτορο Νύμφενμπουργκ
Πρωινή αναχώρηση για το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης (Konzentrationslager) που δημιούργησε η Γκεστάπο (Gestapo συντομογραφία του Geheime Staatspolizei, που σημαίνει "μυστική κρατική αστυνομία") στην πόλη Νταχάου (Dachau, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μονάχου) το 1933, μετά την άνοδο στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ - ήταν το πρώτο από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Στο στρατόπεδο αυτό οι Ες Ες (Σούτσσταφφελ/Schutzstaffel, που σημαίνει "μοίρα ασφαλείας" ή συντομογραφικά SS) συγκέντρωναν και βασάνιζαν αρχικά τους αντιστασιακούς Γερμανούς και αργότερα αιχμαλώτους κάθε ηλικίας, κυρίως Εβραίους και διάφορες άλλες πληθυσμιακές ομάδες ή μειονότητες από τις χώρες που καταλάμβαναν. Ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν από το φριχτό αυτό στρατόπεδο ή βρήκαν το θάνατο εκεί, συγκαταλέγονται και 5 Έλληνες, όπως ο τότε γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης. Το Νταχάου λειτούργησε μέχρι τη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Στα 12 χρόνια λειτουργίας του φυλακίστηκαν περισσότερα από 200.000 άνθρωποι και θανατώθηκαν περισσότεροι από 43.000. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το Μόναχο. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το μπαρόκ ανάκτορο Νύμφενμπουργκ, το "Κάστρο της Νύμφης" (Nymphenburg Palace), που υπήρξε η κύρια θερινή κατοικία του οίκου των Βίττελσμπαχ, πρώην ηγεμόνων της Βαυαρίας. Το παλάτι μαζί με το πάρκο είναι πλέον ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα του Μονάχου. Ακολουθεί η περιπατητική περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή Marienplatz για να δούμε το μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής παλιό Δημαρχείο, καθώς και το ρολόι του επιβλητικού νέου Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών δύο φορές ημερησίως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt, τον Καθεδρικό ναό Frauenkirche, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι Residenz. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COURTYARD CITY CENTER MUNICH 4* (www.marriott.com/en-us/hotels/muccy-courtyard-munich-city-center/overvi…). Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ
Μόναχο - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Ομπεραμεργκάου - Μόναχο
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις με προορισμό το επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein, το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται), που δεσπόζει στον λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Είναι το πρώτο και το πιο διάσημο από τα τρία κάστρα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β΄, που χρησιμοποιήθηκε και ως πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης - σήμα κατατεθέν της Disneyland. Αφού ξεναγηθούμε στο εκπληκτικό αυτό παλάτι θα συνεχίσουμε για το παραμυθένιο χωριό Ομπεραμεργκάου, παγκοσμίως γνωστό για τα ζωγραφιστά σπίτια του, καθώς και την ανά δεκαετία θεατρική αναπαράσταση των Παθών του Χριστού - ένα τάμα του 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας. Περπατώντας, θα θαυμάσουμε τους ζωγραφισμένους με φωτεινά χρώματα τοίχους, όπου απεικονίζονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου, από τον κόσμο των παραμυθιών και των γερμανικών θρύλων. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ
Μόναχο, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετική Εκδρομή σε Χέρενχιμζεε και Μπερχτεσγκάντεν, Αλατωρυχείο - Λίμνη Κένιγκζε - Μόναχο
Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης, επισκέψεις στα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου ή και για αγορές. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική εκδρομή μας σε: Χέρενχιμζεε, Μπερχτεσγκάντεν, Αλατωρυχείο, Λίμνη Κένιγκζε. Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής:  Πρωινή αναχώρηση για το Χέρενχιμζεε (Herrenchiemsee) - ένα συγκρότημα βασιλικών κτιρίων στο μεγαλύτερο νησί της λίμνης Χίμζεε, το Χέρενινσελ, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονάχου. Το νησί αυτό, στο οποίο παλαιότερα υπήρχε ένα μοναστήρι Αυγουστίνων, αγοράστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας το 1873, ο οποίος μετέτρεψε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε κατοικία, γνωστή ως Παλαιό Ανάκτορο (Altes Schloss). Από το 1878 και μετά, ανέγειρε το Νέο Ανάκτορο (Neues Schloss), με πρότυπο εκείνο των Βερσαλλιών. Ήταν το μεγαλύτερο, αλλά και το τελευταίο από τα οικοδομικά του έργα, παρέμεινε όμως ημιτελές. Σήμερα συντηρείται από τη βαυαρική διοίκηση κρατικών ανακτόρων, κήπων και λιμνών και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Αφού επισκεφθούμε το παλάτι και τους υπέροχους κήπους του θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μπερχτεσγκάντεν (Berchtesgaden) της νότιας Βαυαρίας, χωριό παγκοσμίου φήμης λόγω της μοναδικής του τοποθεσίας και του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου που απλώνεται σε 3 γειτονικές κοιλάδες. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το αλατωρυχείο του Μπερχτεσγκάντεν (Salzbergwerk Berchtesgaden), το παλαιότερο εν λειτουργία αλατωρυχείο της Γερμανίας - το 2017 γιορτάστηκαν τα 500 έτη αδιάκοπης εξόρυξης του "λευκού χρυσού" από τα βάθη των Άλπεων. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη λίμνη Κένιγκζε (Königssee), που θεωρείται η πιο καθαρή λίμνη της Γερμανίας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή καφέ. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ
Μόναχο - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Πτήσεις Προγράμματος

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΑΧΟ GQ 870 10:20 - 11:55

7η ημέρα  ΜΟΝΑΧΟ ΑΘΗΝΑ GQ 871 12:55 - 16:30

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ