Made in Greece το Resort Wear Therinos της Μάντι Οικονομοπούλου - Σικ μαγιό και αέρινα καλοκαιρινά σύνολα σε Ντουμπάι και Σαιν-Τροπέ

Μαγιό και resort wear με Grecian Chic χαρακτήρα....

H Therinós είναι μια μάρκα μαγιό και resort wear που συνδυάζει βιώσιμα υλικά και υψηλή δεξιοτεχνία για να προσφέρει διαχρονικά σχέδια, τα οποία μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε διάφορες περιστάσεις. 

Η Mandy Oikonomopoulou Bosini, επαγγελματίας του BizTech στο επάγγελμα, είναι η ιδρύτρια της therinós, η οποία, εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα του Ντουμπάι και τη νοσταλγία για την πατρίδα της, την Ελλάδα, αποφάσισε να δημιουργήσει μια μάρκα ρούχων  που θα ξεχώριζε και θα παρείχε κάτι μοναδικό. 

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στη φίλη της Δήμητρα Μολυνδρή, η οποία εργαζόταν ήδη στον χώρο της μόδας, και μαζί έδωσαν ζωή στο therinós.

To brand Therinós, που σημαίνει "καλοκαιρινό" στα ελληνικά, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 με μια συλλογή από ολόσωμα μαγιό σχεδιασμένα για να φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο στην παραλία όσο και σε βραδινές εξόδους στα νησιά.

Είναι μια ωδή στην κληρονομιά, τις ρίζες και το περιβάλλον του ιδρυτή, αφιερωμένο στον μεσογειακό τρόπο ζωής.

Εμπνευσμένο από εμβληματικές γυναικείες φιγούρες με αιώνιο στυλ, ο στόχος της μάρκας είναι να δημιουργεί μοντέρνα αλλά και κλασικά σχέδια που κολακεύουν και εξυμνούν τη γυναικεία σιλουέτα.

Βαθιά συνδεδεμένο με τις μεσογειακές ρίζες της μάρκας, τα υψηλής ποιότητας πολυτελή υφάσματα προέρχονται από την Ιταλία, ενώ το εργαστήριο παραγωγής βρίσκεται στην Ελλάδα, με μακρόχρονη εμπειρία στην ενδυματολογική χειροτεχνία.

Η διαχρονικότητα και  η βιωσιμότητα είναι οι βασικές αξίες της therinós, η οποία υιοθετεί μια προσεκτική και δημιουργική διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής.

Μέρος της συλλογής είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα νήματα από πλαστικό που συλλέγεται από τους ωκεανούς και τις χωματερές.

Η αποστολή της μάρκας είναι να εξερευνήσει περαιτέρω τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και βιώσιμων πρακτικών στο μέλλον.

Η Μάντυ Οικονοπούλου, μιλώντας παλαιότερα στο marieclaire είχε πει: ''Η έμπνευση για την therinós προέκυψε λίγα χρόνια αφότου μετακομίσαμε στο Ντουμπάι, όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο του resort lifestyle όλο το χρόνο κάτι που αντικατοπτρίζεται στον τρόπο ζωής και έκφρασης των κατοίκων αλλά και επισκεπτών. Στο Ντουμπάι ήρθαμε με την οικογένειά μου το 2014 για επαγγελματικούς λόγους. Στην Ελλάδα έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο της τεχνολογίας, κυρίως σε ρόλους Project & Product Marketing Manager σε μεγάλους οργανισμούς και πολυεθνικές εταιρίες''.

''Θέλοντας να κρατήσουμε στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, έγινε συνειδητά η επιλογή να χρησιμοποιήσουμε υλικά και τεχνογνωσία από τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή. Τα υλικά προέρχονται από εργοστάσια παραγωγής στην Ιταλία με μακρά εμπειρία στην παραγωγή τεχνικών πολυτελών υφασμάτων.

Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μας βασίζεται σε ανακυκλώσιμες ίνες που έχουν δημιουργηθεί από πλαστικά και λύματα που συλλέγονται από τους ωκεανούς, ενώ στόχος μας είναι να διευρύνουμε μελλοντικά τη χρήση οικολογικών υλικών''.

''Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε τη συλλογή μας στις boutique του Astir Beach και σε άλλες διάφορες επιλεγμένες boutique νησιών. Βρισκόμαστε επίσης σε διάφορα σημεία στο Dubai, Saint-Tropez. Online μπορείτε να μας βρείτε στις ιστοσελίδες www.therinos-resortwear.com & www.marinavernicos.com.''

Η συλλογή SS23

Η συλλογή SS23 παραμένει πιστή στον grecian-chic χαρακτήρα της μάρκας- τα εμβληματικά σχέδια της πρώτης συλλογής ανανεώνονται με έντονα χρώματα και μεταλλικές πινελιές που αναβαθμίζουν την παλέτα και τις υφές.

Η συλλογή αντλεί έμπνευση από τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος μιας καλοκαιρινής βραδιάς που περιβάλλεται από την πλούσια χλωρίδα και τα αρώματα της μεσογειακής φύσης που απελευθερώνουν τον γυναικείο αισθησιασμό και το πνεύμα.

H κολεξιόν συμπληρώνεται ιδανικά με μια αποκλειστική σειρά ρούχων resort wear στο πλαίσιο της συνεργασίας της therinós με τη Liana Camba.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ