Τραγωδία με δύο νεκρούς από τη φωτιά στη Μαγνησία: «Σχεδόν ταυτόχρονα 6 εστίες σε δύο ώρες» λέει Αντιδήμαρχος- Νέα 112 για εκκενώσεις (βίντεο)

Τραγικό τέλος για 45χρονο κτηνοτρόφο, νεκρή γυναίκα σε τροχόσπιτο λίγα μέτρα από τη θάλασσα

Μια τραγωδία εξελίσσεται από χθες στη Μαγνησία, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η φωτιά στη Μαγνησία ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα με ένα ακόμα μέτωπο στο Κάστρο Φθιώτιδας. «Έχουμε αρκετά μέτωπα και αναζωπυρώσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Ρήγα Φεραίου για τη φωτιά στη Μαγνησία.

Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές του Βόλου. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη Νέα Ιωνία, που βρίσκεται πιο κοντά στις φλεγόμενες περιοχές.

Μήνυμα από το 112 έφτασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (27/7), γύρω στις 05:00 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγχιάλου για εκκένωση του οικισμού. Διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μάραθου και Βελανιδιάς. Νωρίτερα, τη νύχτα, είχε σταλεί μήνυμα για την εκκένωση της κοινότητας Μελισσάτικα.

Παράλληλα, με νέο μήνυμά του λίγο πριν από τις 06:00 της Πέμπτης (27/7) το 112 ενημέρωσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Αλυκές, Πευκάκια, Άγιο Γεώργιο και Νέα Αγχίαλο να παραμείνουν σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τις κοινότητές τους.

Είναι το νεότερο χρονολογικά πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στη Μαγνησία και, ήδη, πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο.

Μάχη στο Σέσκλο

Στην περιοχή Σέσκλο Μαγνησίας, οι προσπάθειες των πυροσβεστών επκεντρώθκαν στη διάρκεια της νύχτας στην προστασία του οικισμού. Ο δυνατός αέρας επιδεινώνει την κατάσταση. H φωτιά έφτασε στα όρια του χωριού, σε ύψωμα και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από τα πρώτα σπίτια.

Στο Σέσκλο και σε όλη την περιοχή δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, ενώ έχει επίσης διακοπεί η παροχή νερού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος βρέθηκε στο Σέσκλο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται περί εμπρησμών», εξηγώντας ότι «εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 6 εστίες φωτιάς — μέσα σε δύο ώρες». «Ελπίζουμε οι άνεμοι να πέσουν σε ένταση και να σώσουμε ό,τι μπορούμε», πρόσθεσε.

Στις 09:30 έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Βόλος), παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου.

Τραγωδία με δύο νεκρούς

Νεκρός βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος και ο αδελφός του επέβλεπαν τα πρόβατά τους και, όταν είδαν τη φωτιά, ο ένας τράπηκε σε φυγή. Ο δεύτερος, που βρέθηκε νεκρός, είχε αποφασίσει να μείνει για να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

Η ΕΡΤ είχε καταγράψει τον βοσκό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, φώναζε για ώρα για τα ζώα του και πήγε να τα σώσει χωρίς κάποια προφύλαξη. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή μια μπουλντόζα μπήκε στο ποιμνιοστάσιο για να βοηθήσει.

Η ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης είπε χαρακτηριστικά πως «θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν εννοεί να αφήσει τα ζώα του και να φύγει».

Λίγο πριν τις 19:00 της Τετάρτης, στην περιοχή Χοροστάσι στον Αλμυρό, εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή. Η άτυχη γυναίκα διέμενε με τον άνδρα της σε τροχόσπιτο και από το σημείο πέρασαν οι φλόγες. Ο δήμαρχος Αλμυρού Βόλου κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «είχαμε ειδοποιήσει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το τροχόσπιτό τους». «Εκκενώθηκε όλη η χαλυβουργία, στείλαμε 112 και μιλήσαμε και τηλεφωνικά με το ζευγάρι γιατί τους γνωρίζαμε, τελικά δεν είχαν φύγει. Βρήκαμε τον σύζυγο να κάθεται στην άκρη σε ένα πεζούλι και μας είπε ότι μάλλον η γυναίκα μου είναι μέσα στο τροχόσπιτο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ