Συγκινητική κίνηση της Βουλής: Θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του σμηναγού Χρήστου Μουλά, κυβερνήτη του μοιραίου Canadair

Ανείπωτος ο πόνος για τον χαμό των δύο πιλότων.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχωράει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Κώστας Τασούλας, η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του σμηναγού Χρήστου Μουλά, κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που έπεσε στην Κάρυστο.

Η σύζυγος του άτυχου χειριστή του Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, είναι 4 μηνών έγκυος.

Δείτε επίσης: Πιλότοι μοιραίου Canadair: Τους απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιπτεράρχου - Συγκινητική τελετή – φόρος τιμής στη μνήμη τους (φωτό & βίντεο)

 

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, πρόκειται για μια κίνηση την οποία η Βουλή είχε ξεκινήσει να κάνει από τις ημέρες προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη. Το Κοινοβούλιο υιοθετεί τα παιδιά πεσόντων στο καθήκον μέχρι τα 25 τους χρόνια.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του σμηναγού

Η κηδεία του κυβερνήτη του Canadair Χρήστου Μουλά θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για το χωριό στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια και στο οποίο βρίσκονται το πατρικό του σπίτι και η οικογενειακή επιχείρηση.

 

 

Το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του από την Πολεμική Αεροπορία και πολίτες, στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ