5 συχνά λάθη που κάνουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας: Από την μάσκαρα, μέχρι την lotion σώματος & το αντηλιακό (βίντεο)

Πώς θα προστατέψουμε το δέρμα μας;

Μερικές φορές μια μικρή προσαρμογή στη ρουτίνα ομορφιάς μας είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε το δέρμα μας.

Αυτά είναι λοιπόν, σύμφωνα με το cityline.tv.com. τα βασικά λάθη που κάνουμε, όσον αφορά το μακιγιάζ μας. Πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε;

 

 

 

1. Χρησιμοποιούμε toner που έχει πολύ αλκόολ

Καθώς το λάδι για αρκετά χρόνια θεωρούταν «εχθρός» για το δέρμα, τα περισσότερα toners είχαν αρκετό αλκόολ αφού οι κατασκευαστές πίστευαν πως με αυτό τον τρόπο θα κατάφερναν το προϊόν τους να κάνει το δέρμα να στεγνώνει.

 

 

Να σημειωθεί ότι το toner προσώπου αποτελεί το βασικό ενδιάμεσο βήμα περιποίησης της επιδερμίδας. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί μετά το πλύσιμο του προσώπου, χωρίς να το υποκαθιστά, και πριν την εφαρμογή του ορού ή της ενυδατικής κρέμας. Ουσιαστικά, προετοιμάζει την επιδερμίδα να υποδεχτεί τον ορό ή και την κρέμα

Ωστόσο δεν αντικαθηστούν τον καθαρισμό του δέρματος, οπότε το εντάσσουμε ως ξεχωριστό βήμα στην ρουτίνα ομορφιάς μας.

Για να το εφαρμόσετε, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβάκι  ή να βάλετε λίγο στην παλάμη σας και να το απλώσετε απαλά στο πρόσωπό σας.

2. Βάζουμε concealer, που προορίζεται για κάτω από τα μάτια, σε όλο μας το πρόσωπο

Το ocncealer συνήθως είναι πολύ ανοιχόχρωμο, πολύ ροδακινί, πολύ ροζ ή ακόμα και κίτρινο αφού σκοπός του είναι αν καλύψει τις κηλίδες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Έτσι μπορεί αντί για να καλύψει τις ατέλειες μας να καταλήξει να δημιουργήσει νέες εκεί που δεν υπάρχουν!

Συμβουλή: Αναζητήστε προϊόντα διπλής απόδοσης που να προορίζονται για διαφορετικές περιοχές του προσώπου.

3. Βάζουμε την μάσκαρα κατεθείαν

Όταν τραβάμε την βούρτσα μέσα από το σωληνάριο συνήθως παίρνουμε περισσότερη ποσότητα από αυτή που χρειάζεται για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για αυτό καλό θα είναι να σκουπίζουμε πριν το βουρτσάκι με μια χαρτοπετσέτα.

4. Βάζουμε lotion σώματος σε ξηρό δέρμα

Ακούγεται κάπως παράδοξο, το ξέρουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι η lotion σώματος βοηθά περισσότερο όταν το δέρμα μας είναι υγρό.

Πρώτον, παγιδεύει την υγρασία βοηθώντας το δέρμα αμς να διατηρήσει λίγη ενυδάτωση από το ντους. Δημιουργεί επίσης ένα φράγμα που αποτρέπει την περαιτέρω απώλεια νερού και διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο μακροπρόθεσμα.

Ιδιαίτερα στο πρόσωπο, τα στρώματα υγρασίας μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα ενυδατωμένο, ακόμη και όταν φοράμε προϊόντα όπως το foundation.

5. Βάζουμε αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο

 

 

ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε. Ο ήλιος όμως δεν φεύγει απλά επειδή δεν έχει ζέστη! Ακόμα και όταν έχει συννεφιά οι ακτίνες του ήλιου επηρεάζουν την επιδερμίδα μας και όχι μόνο. Επίσης παιρνούν μέσα από το γυαλί για αυτό όταν είμαστε εκτεθειμένοι πρέπει να φοράμε πάντα αντηλιακή προστασία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ