Πέθανε η vegan influencer Zhanna D’Art - η ακραία δίαιτα την οδήγησε στο μοιραίο

Από ασιτία φέρεται να πέθανε η διάσημη vegan influencer Zhanna Samsonova, σύμφωνα με την οικογένειά της. Ήταν μόλις 39 ετών και ακολουθούσε μία δίαιτα εξωτικών φρούτων στη Μαλαισία.

Στις 21 Ιουλίου φέρεται να πέθανε η διάσημη vegan influencer Zhanna Samsonova, γνωστή και ως Zhanna D’Art. Η ρωσίδα στην καταγωγή γυναίκα προωθούσε συχνά ωμά τρόφιμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου και ήταν ιδιαίτερα ενεργή. Ακολουθούσε διατροφή αυστηρά vegan για πάνω από δέκα χρόνια, ενώ ήταν ξηροφάγος. Κατά τη διάρκεια τέροιων περιόδων συχνά αρνούνταν να φάει ή να πιεί για μέρες. Τα τελευταία έξι χρόνια αρνούνταν να πιεί νερό και αντί γι' αυτό επέμενε να καταναλώνει αποκλειστικά χυμούς φρούτων.

Η influencer, η οποία είχε περισσότερους από 10.000 ακόλουθους στο Instagram και ταξίδευε σε όλη την Ασία τα τελευταία 17 χρόνια, φέρεται να πέθανε από λοίμωξη που έμοιαζε με χολέρα που επιδεινώθηκε από την ακραία περιοριστική διατροφή της, όπως δήλωσε η μητέρα της στη ρωσική εφημερίδα Vechernyaya Kazan. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα ανακοινωθούν όταν η σορός της φτάσει στη Ρωσία από την Μαλαισία.

 

 

«Πριν από λίγους μήνες, στη Σρι Λάνκα, φαινόταν ήδη εξαντλημένη, με πρησμένα πόδια», είπε ένας φίλος της στο Newsflash. «Την έστειλαν για θεραπεία. Ωστόσο, εκείνη τράπηκε πάλι σε φυγή. Όταν την είδα στο Πουκέτ, τρομοκρατήθηκα» σημείωσε.

Ακόμη, η ίδια η μητέρα της φαίνεται να διαφωνούσε με την επιλογή της να προχωρήσει από τη vegan διατροφή στη σκέτη ξηροφαγία. Η Zhanna Samsonova φέρεται να ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένη το τελευταίο διάστημα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ