Σε νέα πραγματικότητα οδηγεί ο καύσωνας - Fullface μάσκες φοράνε οι άνθρωποι στην Κίνα για να προστατευτούν από την ακραία ζέστη

Τι είναι τα "facekinis" που γίνονται ανάρπαστα

Εν μέσω του ιστορικού καύσωνα που πλήττει την Κίνα, όπως και όλο τον κόσμο, οι μάσκες για ολόκληρο το πρόσωπο από ύφασμα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία, γνωστές ως «facekinis» ξεπουλάνε καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν τη ζημιά από την εκθεση στον ήλιο όταν επισκέπτονται την παραλία.

 

 

Τα Facekinis είναι δημοφιλή εδώ και χρόνια στη βορειοανατολική πόλη Qingdao ως μέτρο προστασίας ενάντια στα ηλιακά εγκαύματα και τα τσιμπήματα μεδουσών, αλλά αυξάνεται η δημοτικότητά τους, καθώς σε πολλές πόλεις η θερμοκρασία έφτασε έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, πριν από δύο ή τρία χρόνια, φέτος είναι πολύ, πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Ο όγκος των πωλήσεων είναι σίγουρα πολύ αυξημένος φέτος», είπε μια πωλήτρια στον Guardian, η οποία έδωσε το επίθετό της ως Wang και εργάζεται σε ένα κατάστημα που πουλά καπέλα.

Οι εξελίξεις που προκαλούνται από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που φέρνουν οι καύσωνες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε μία νέα πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις καθημερινές μας συνήθειες και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ